Wanneer u een Dwergkonijn kopen gaat, is het ook verstandig om benodigdheden voor het Dwergkonijnen erbij te kopen. U moet dan denken aan een hok en de voeding voor het Dwergkonijn. Hieronder vindt u een uitleg over welke benodigdheden nodig zijn.

 

Aan welke eisen moet een konijnenhok voldoen?

U kunt een dwergkonijn zowel binnen en buiten houden. Wat heel belangrijk is dat zij voldoende bewegingsruimte hebben. Als u een buitenverblijf voor uw Dwergkonijnen wilt is het wel belangrijk dat er een schuilplaats aanwezig is. Dit voor regen en kou. Dwergkonijnen houden niet van er niet omdat ze dan kouden pootjes krijgen en hierdoor vatbaarder voor ziektes. Het is ook belangrijk dat uw Dwergkonijn niet op de tocht zit.

 

Hoe onderhoudt u uw Dwergkonijn?

Minimaal een keer per week moet u het konijnhok schoonmaken. In de zomer kunt u dit vaker in de week doen, dit om stank en vliegen te voorkomen. Het water moet uw dagelijks verversen. En moet u dagelijks uw konijn voer geven. Het is ook verstandig om regelmatig uw Dwergkonijn te controleren op klitten, vooral bij langharige konijnen in de ruiperiode is dit van belang.

 

Is een dwergkonijn ook echt een knuffeldier?

Wanneer u een Dwergkonijn kopen gaat is het van belang dat u wel in uw achterhoofd houdt dat het Dwergkonijn wel wat tijd nodig heeft om te wennen aan zijn nieuwe omgeving. Als u hem veel aandacht geeft willen ze na verloop van tijd zeker knuffelen.

Het uiterlijk van een dwergkonijn komt ook over als een knuffeldier, de pluizige vacht daarbij maakt het helemaal af.

 

Waar kan ik een Dwergkonijn kopen?

U kunt een Dwergkonijn kopen bij een dierenhandel. Hier kunt u uw vragen stellen en om advies vragen. Ook voor de benodigdheden voor uw Dwergkonijn kunt u bij een dierenhandel terecht.