Als u gaat kippen houden zijn er talloze mogelijkheden om kippen te houden. En niet alleen de mogelijkheden zijn eindeloos. Ook de verschillende soorten kippen waaruit u een keuze kunt maken zijn groot. Daarnaast zijn er ook nog verschillende mogelijkheden om de kippen te huisvesten en zijn er verschillende soorten voer om aan u kippen te geven.

Soorten kippen:

Als u gaat kippen houden moet u allereerst een keuze maken in welke soort kippen u gaat houden. Er zijn ongeveer 400 kippenrassen. Dus de keuze is reuze. Kippen zijn eigenlijk onder te verdelen in 5 verschillende hoofdgroepen: kleine kippen, grote kippen, krielkippen, sierkippen en legkippen. Het is belangrijk dat u zich oriënteert welke soort kippen bij u past voordat u gaat kippen houden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling dat het soort kippen wat u heeft gekocht niet aansluit bij uw verwachtingen. Het is namelijk ook zo dat de ene kippensoort meer eieren legt dan de andere. Hier kunt u dus rekening mee houden als u een keuze gaat maken.

Benodigdheden:

Voordat u gaat kippen houden is het belangrijk dat u alle benodigdheden in huis heeft. Een aantal benodigdheden zijn logisch, denk bijvoorbeeld aan een kippenhok, een waterbak en een voederbak. Maar heeft u, voordat u ging kippen houden, ook weleens gedacht aan een ren, kwalitatief goed voer, een legnest of bijvoorbeeld een timer voor het kippenhok. Deze timer zorgt ervoor dat uw kippen altijd een bepaalde tijd binnen of buiten het kippenhok zijn. Daarnaast kunt u nog denken aan een kippenbal. In deze bal kunt u lekkernijen voor uw kippen stoppen. De kippen moeten deze bal dan bewegen om de lekkernijen uit de bal te krijgen. Dit zorgt voor extra beweging en verrijking voor de kippen. Er zijn natuurlijk nog vele andere benodigdheden op te noemen maar bovenstaande zijn de belangrijkste.