IT detachering houdt in dat u iemand anders inhuurt vanuit een derde partij. Bent u op zoek naar iemand die moeilijke IT-vraagstukken oplost? Overweeg de voor- en nadelen.

IT detachering is iets anders dan mensen inhuren via een uitzendbureau. Detachering is meestal net wat duurder. Dit komt doordat het detacheringsbureau de werkgeversrisico’s houdt. Bij ziekte dienen zij het loon door te betalen en bij ontslag een ontslagvergoeding.

Waarom IT detachering?

De voornaamste redenen voor werkgevers voor detachering zijn:

  • Ziektevervanging
  • Speciale projecten
  • Extra ondersteuning tijdens drukte
  • Zwangerschapsverlof

Een van de voordelen van detachering is dat de werkgever snel en gemakkelijk aan hoogopgeleid personeel kan komen. Er worden mensen uitgekozen door het detacheringsbureau waar u vervolgens een sollicitatiegesprek mee houdt. Bij een match kunnen jullie gelijk aan de slag. Daarnaast heeft IT detachering als voordeel dat de IT’ers maar voor korte duur in het bedrijf zijn. Heeft uw bedrijf een rustige periode, dan kunt u ze zo weer laten gaan.

Nadeel is wel dat detacheerders niet de bedrijfscultuur aannemen, omdat ze er toch maar kort zitten. Ook moeten detacheerders steeds opnieuw ingewerkt worden. Dit kost tijd. Doordat de detacheerders hoogopgeleid zijn en meestal al arbeidservaring hebben zal dit wel minder tijd kosten dan bij iemand van een uitzendbureau.

Het arbeidscontact van IT detacheerders wordt in de meeste gevallen uitgegeven door het detacheerbureau. Maar het is ook mogelijk om de detacheerders bij uw bedrijf een contract aan te bieden.

De IT professionals van Q&A detachering zijn minimaal opgeleid aan een HBO-opleiding en beschikken over verschillende certificaten. Doordat zij de benodigde ervaring hebben, denken de IT’ers altijd een paar stappen vooruit. Dit betekent dat zij uw projecten altijd in goede banen leiden.

Q&A ICT Dienstverlening is al meer dan 10 jaar specialist in IT detachering. Door de jaren heen is er een groot netwerk opgebouwd met sterke arbeidsrelaties. Q&A is gevestigd in Tiel, uitstekend bereikbaar vanuit de randstad.