Pigtails, dat is voor veel mensen nog een vaag begrip. Logisch, want het is iets geheel nieuws op de markt. Pigtails zijn stukken kabel, welke aan één zijde afgewerkt zijn met een glasvezel connector. De andere kant van de kabel kan worden gelast aan een glasvezelkabel. Dit wordt gedaan door fusie- las. De pigtails zijn dus gemak voor de glasvezelkabelgebruikers. Er zijn verschillende soorten pigtails. Deze vindt je allemaal terug in dit artikel. Er past er namelijk maar één perfect.

Welke soort pigtail past bij mij?

Het aanbod van pigtails is bij InfraTEL groot. Allereerst is er de Pigtail SC. Dit is een pigtail met SC- connectoren. Dit is een veel gebruikte connector bij singlemode en multimode. De connector is gemakkelijk los en vast te maken en zelfs te leveren als APC. Daarnaast is er de Pigtail LC. Ook een veel gebruikte connector voor single- en multimode. Net als de Pigtail SC is de LC er in verschillende varianten. De LC is een wat kleinere variant, wat erg gemakkelijk is.

Ook is er de Pigtail ST. Een veelgebruikte pigtail voor de multimode glasvezelkabel. De ST houdt de vezel vast door een lange cilindrische ferrule. Ook is de ST voorzien van een bajonet aansluiting. Het fijne aan de ST is dat deze bij InfraTEL altijd wordt geleverd met ceramische ferrule. Dat zorgt zonder twijfel voor een perfecte verbinding.

De Pigtail E2000, is er voor de single- en multimode. De vezel in de connector zit in een hoek van 8 graden, wat de pigtail E2000 even groot maakt als de LC. Het grote verschil zit in het klepje voor de vezel die automatisch open gaat. De LC heeft dit niet.

 

InfraTEL

25 jaar lang ervaring, betrokken personeel en medewerkers met vakkennis. Een oplossing voor ieder probleem. Neem gerust contact voor meer informatie of kijk op de website. Daar vind je alle infrastructuur producten voor data- en telecom netwerken.