Goedkoopste zorgverzekering 2018

Het is bekend geworden dat de zorgpremie in 2018 zal stijgen bij alle zorgverzekeraars. Doordat het formerende kabinet het eigen risico wilt behouden op € 385,- gaat voor iedereen de maandelijkse zorgpremie omhoog. Daarbij leden veel zorgverzekeraars een fors verlies in 2016. Gezien je in Nederland veel keus hebt tussen zorgverzekeraars, is het raadzaam te zoeken naar de goedkoopste zorgverzekering 2018 die het beste bij jou situatie past.

Basisverzekering uitgebreid in 2018

Voor iedere Nederlander is een basisverzekering verplicht. Jaarlijks bepaalt de overheid wat de inhoud van de basis zorgverzekering inhoudt en daar komen in 2018 drie vergoedingen bij.

Toevoeging Beschrijving
Ziekenvervoer bij immuuntherapie Mocht je een kanker patiënt zijn, dan krijg je vanaf 2018 het vervoer van en naar het ziekenhuis vergoed. Als je oncologische behandelingen met chemotherapie of radiotherapie ondergaat dan wordt dit al vergoed. Let op dat deze kosten eerst van je eigen risico afgaan.
Verzorging voor kinderen tot 18 jaar Voorheen werd de geneeskundige zorg die een kind nodig had geregeld via de jeugdwet. Per 2018 zal dit onderdeel worden van de zorgverzekeringswet. Voor volwassenen werd dit al uit de basisverzekering vergoed, dit gaat wel van het eigen risico af. De zorg voor kinderen tot 18 jaar gaat niet van het eigen risico af.
Oefentherapie bij Artrose Mocht je een artrose in je heup- en kniegewrichten hebben, dan krijg je de eerste 12 behandelingen oefentherapie vergoed. Dit geldt voor een periode van maximaal 12 maanden. Let op dat dit wel van je wettelijk eigen risico afgaat.

Naast de bovenstaande wijzigingen zorgt de overheid ervoor dat we onze koopkracht behouden en dat de zorgtoeslag omhoog gaat voor bepaalde inkomens groepen.

Aanvullend verzekeren met fysiotherapie

Fysiotherapie blijft net als vorig jaar geen onderdeel van de basisverzekering voor mensen vanaf 18 jaar. Alleen chronisch zieken komen in aanmerking voor een vergoeding uit de basisverzekering vanaf de 21ste behandeling. De eerste 20 behandelingen zijn echter wel voor eigen rekening. Hiervoor is het raadzaam je aanvullend te verzekeren. De goedkoopste zorgverzekering met fysiotherapie kan je veel geld besparen op je ziektekosten. Houdt hier rekening mee als je voor 2018 een zorgverzekering uit gaat zoeken.