De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn de opvolgers van de iPhone 5S en kwamen eind 2014 op de markt. Voor het eerst stapte Apple over naar een groter formaat scherm. Het 6 model heeft een 4.7 inch scherm en het 6 Plus model een 5.5 inch scherm. Ten opzichte van de 5S hebben beide telefoons daarnaast een snellere processor, verbeterde cameras, betere LTE en Wi-Fi verbinding en ondersteuning van NFC.

In de eerste drie dagen werden er wereldwijd meer dan 10 miljoen devices verkocht – een nieuw record voor Apple. Beide modellen kregen daarnaast positieve recensies vanuit de pers. Vooral het vernieuwde design, de betere camera en batterijduur werden uitgelicht. Het 6 Plus model heeft additioneel optical image stabilization in de camera voor het maken van betere foto’s. De modellen werden geleverd met iOS 8 geïnstalleerd, maar draaien inmiddels beide op de nieuwste versie van iOS, iOS 10.

Kort na de wereldwijde release kwamen er berichten in de media over de zogenaamde buigbaarheid van de iPhone 6. Dit werd bekend onder de hashtag #bendgate. Op Youtube verschenen filmpjes van mensen die met blote handen de telefoon krom bogen. Apple zelf reageerde hierop met de mededeling dat ze wereldwijd slechts 9 klachten hadden ontvangen en dat de telefoon onder normaal dagelijks gebruik niet zal buigen.

De iPhone 6 en 6 Plus zijn sinds eind 2016 niet meer via Apple verkrijgbaar. Hun plek als instapmodel iPhone werd ingenomen door het SE model. Het design van de iPhone 6 is nog steeds up-to-date en zal naar verwachting pas met de iPhone 8 worden vernieuwd. Wanneer u nu opzoek bent naar een iPhone 6 of 6 Plus kunt u het beste kiezen voor een refurbished model. Hiermee bent u verzekerd van een goed werkende smartphone voor een iets interessantere prijs.