Een verstopt toilet is één van de meest vervelende dingen die je kan gebeuren. Wanneer je toilet verstopt is kun je eigenlijk niet meer normaal gebruik maken van je huis. Thuis werken is niet mogelijk en eigenlijk zorgt het ervoor dat je één van de meest gangbare basisbehoeftes niet meer normaal kan uitoefenen. Heel vervelend dus en eigenlijk net zo vervelend als een koelkast die kapot is of je oven die het niet meer doet. We zijn afhankelijk geworden van ons toilet en daarom is het belangrijk dat je toilet verstoppingen zoveel mogelijk voorkomt. In deze blog noem ik twee tips die jij direct kunt toepassen, waardoor de kans dat je toilet verstopt een stuk kleiner wordt.

Gebruik niet teveel toilet papier

De leiding die aangesloten zit het toilet is veel kleiner dan de ruimte waarin jij je toiletpapier ingooit. Het is belangrijk hier rekening mee te houden, want dit is één van de grootste aanstichters van een verstopt toilet. Wanneer je veel toilet papier moet gebruiken, adviseer ik altijd om tussentijds even door te trekken. Dit zorgt er namelijk voor dat het papier wat door de rioolbuis moet die aangesloten zit op het toilet verminderd. De kans op een verstopt toilet is hierdoor veel kleiner.

Spoel regelmatig met ontstopper

Zeker wanneer je met veel mensen in één huis woont, komt een verstopt toilet sneller voor dan je denkt. Spoel daarom regelmatig je toilet met toilet ontstopper. Het regelmatig kopen van een dergelijke ontstopper kan kostbaar het bellen van een spoedloodgieter is vaak nog duurder.

Vraag een specialist

Wanneer je toch een verstopt toilet hebt, is dat natuurlijk heel vervelend. Ik maak altijd gebruik de loodgieter Alphen aan den Rijn. Veelal geeft deze loodgieter advies over de telefoon en dat is wel zo prettig. Wanneer je namelijk telefonisch geholpen kan worden, hoef je geen kosten te betalen voor het voorrijden en dat scheelt natuurlijk geld.