Eindelijk een eerlijke internet vergelijkerHet is vaak niet duidelijk waarop vergelijkingswebsites hun overzichten op baseren. Daarbij laten zij niet altijd weten wat het verdien model van de website is. Internetproviders vergelijken is een Utrechtse startup die daar verandering in wilt brengen.

Doelen van de Utrechtse startup

De oprichter van de Utrechtse startup wilt een eerlijke internet vergelijkmodule beschikbaar stellen aan een groot publiek. Hij was verbaasd dat nog geen enkele andere vergelijker de abonnementen van verschillende providers deed combineren tot een alles in 1 pakket of internet en tv pakket. Om de eerlijke internet vergelijker beschikbaar te stellen voor een groot publiek wordt de module beschikbaar gesteld voor webmasters.

De vergelijker neemt de consumenten in bescherming door een eerlijk overzicht te bieden van wat daadwerkelijk het goedkoopste internet abonnement is. Bovendien kan de consument bij internetproviders vergelijken zelf de vergelijking naar smaak aanpassen door gebruik te maken van de vele beschikbare filters.

Internetproviders vergelijken eerlijk en overzichtelijk

In veel gevallen werd het verdienmodel van de vergelijkingswebsites niet of onjuist doorgegeven aan de consument. De Utrechtse startup wilt daar echter verandering in brengen. Zij hebben geen afspraken gemaakt met internet providers en baseren hun vergelijking op de totale kosten van een abonnement gedurende het contractjaar. Daarbij verrekenen zij gelijk de kortingen en geven ze de daadwerkelijke maandprijs weer.

De Utrechtse startup internetproviders vergelijken is gedreven om een nieuwe standaard te zetten voor vergelijkingswebsites. Dit vanwege verschillende rapporten door het ACM en AFM dat verschillende vergelijkingswebsite niet eerlijk en onafhankelijk vergelijken. In sommige gevallen worden bijvoorbeeld internet providers gerangschikt op basis van afspraken. Zo verdienen vergelijkingswebsites hun geld wanneer een abonnement bij een provider wordt afgesloten wanneer de consument via hun websites daar terecht is gekomen.