De crisis is definitief verleden tijd. Dat merk je overal. De drukte op de weg neemt toe, mensen durven weer te gaan verhuizen en bedrijven kunnen ook weer groeien. Dat merk je ook als je in het bezit bent van een magazijn. Bedrijven durven dus weer te gaan investeren. Zo ook in de inrichting van hun magazijn. Waar tijdens de crisis ook bedrijven de hand op de knip hielden, is er destijds weinig geïnvesteerd in magazijninrichting. Een tijdelijke houtje-touwtje oplossing volstond, maar was verre van veilig. Gelukkig hoeft een investering in opslag niet groot te zijn. Je hoeft ook echt niet direct een hele nieuwe loods neer te knallen als de voorraad lijkt te stijgen. Met de juiste indeling en systemen kan een magazijn heel hanteerbaar blijven. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van legbordstellingen.

 

Legbordstelling

Dit magazijnsysteem wordt veelal gebruikt voor lichte en half zware opslag. De producten zijn meestal wat kleiner en de doorlooptijd is snel. Een legbordstelling is dus niet geschikt voor bulkopslag. Een speciaal soort legbordstelling kan gemaakt worden voor de voedingsindustrie, waarvan de borden niet kunnen roesten. Bovendien zijn dit soort stellingen dan ook beter schoon te houden. Dit is een stuk hygiënischer en voldoet aan alle voedselveiligheidseisen.

 

Magazijninrichting

De inrichting van het magazijn verdient wat extra aandacht. Het kan namelijk zo zijn dat het helemaal niet zo handig is ingedeeld. Je moet eens goed opletten hoe mensen in jouw magazijn werken. Staat een voorraad bijvoorbeeld bovenop dagelijks benodigde spullen? Dan levert dit veel onnodige en kostbare handelingen per dag op. En hoeveel meter legt een orderpicker zoal af? Het zijn allemaal indicaties die maken of het magazijn beter ingedeeld kan worden.

Afbeeldingsresultaat voor ferretto group

Ferretto Group helpt jou graag met de magazijninrichting en het plaatsen van een nieuwe legbordstelling. Meer informatie over de inrichting of een legbordstelling? Neem vrijblijvend contact op!