Als ondernemer in de onroerende goederen komt u regelmatig in aanraking met vervelende problemen. Een huurachterstand is een van deze kwesties. Als u uw pand heeft verhuurd aan een huurder, kan het wel eens voorkomen dat deze huur niet betaald wordt. Voor een ondernemer kan dit natuurlijk ontzettend vervelend zijn. In hun maandelijkse begroting houden zij ook rekening met deze inkomsten en zo kunnen zij ook in de problemen komen als ze niet betaald worden. Er spelen veel verschillende belangen bij een huurovereenkomst en om beide partijen tevreden te houden is het essentieel dat zij zich dan ook hieraan houden. Heeft u problemen in uw huur? Schakel dan een advocaat in.

 

Hulp bij huurachterstand

Bent u een verhuurder en blijft de huurachterstand van uw huurders maar oplopen? Dan is het belangrijk om hierin actie te ondernemen. Doordat uw huurders verbonden zijn aan een huurovereenkomst, kunnen zij niet zomaar stoppen met het betalen van deze huur. Een advocaat komt goed van pas in deze situatie. Zij komen op voor uw rechten. Door in gesprek te gaan met uw huurder, kunnen zij er simpelweg voor zorgen om de huur wel weer te betalen. Ook kan er bijvoorbeeld een uitstel van betaling aangevraagd worden of kunnen er nieuwe afspraken gemaakt worden. Als de huurder nog steeds weigert, kan er bijvoorbeeld een beslaglegging op het vermogen van de huurder worden gelegd. Daarnaast kan deze persoon ook uit het pand gezet worden. Het is dan ook van belang dat de huurder met een goede tegemoetkoming komt, om zelf niet in de problemen te raken.

 

Sommatie

Als er een huurachterstand optreedt in de overeenkomst, helpt een advocaat je om een sommatiebrief te sturen. In deze brief staan de voorwaarden van betaling waaraan zo snel mogelijk voldaan moet worden. Als dit niet wordt gedaan, wordt er nog een brief gestuurd. Wordt hier niet aan voldaan, dan zijn er andere consequenties.