Financiën: ze komen om de hoek kijken bij ieder bedrijf of onderneming. Geld speelt altijd een rol en bijna alles wat gedaan moet worden, kost geld. Echter is het voor bedrijven ontzettend belangrijk dat deze gegevens goed gecontroleerd en bijgehouden worden. Hieruit blijkt namelijk of een bedrijf winst of verlies draait, wat de financiële stand van zaken is en hoeveel uitgekeerd mag worden naar de eigenaar en bijvoorbeeld het personeel ontvangt. Voor sommige bedrijven is het extra belangrijk dat diverse financiële documenten op orde zijn. Zij zijn bijvoorbeeld verplicht om deze gegevens aan aandeelhouders of andere externe partijen te kunnen tonen. Een accountant kan u goed helpen bij het bijhouden en of controleren van deze gegevens. Zo geven zij bijvoorbeeld een accountants verklaring af.

 

Wat is een accountants verklaring?

Een accountants verklaring houdt in dat de accountant toezegging geeft voor de juistheid van uw financiële gegevens. Hierbij zullen alle data gecontroleerd worden en hierbij wordt nagegaan of alle gegevens kloppen en er hierbij geen steken vallen. Onder deze gegevens vallen bijvoorbeeld de jaarrekening, balansen en een winst- en verliesrekening. Al deze gegevens moeten aan strenge eisen voldoen. Als er dan ook maar een klein foutje gemaakt wordt, zal de overige data hier ook op voortborduren. Hierdoor ontstaat er dus een wir war aan fouten, die door een klein puntje over het hoofd zijn gezien. Een accountant spit de hele administratie door en controleert de gegevens op juistheid. Als u alles goed heeft bijgehouden, ontvangt u de verklaring van de accountant.

 

Verplicht

Voor sommige branches is het verplicht om een verklaring te ontvangen voor de administratie. Zij moeten bijvoorbeeld kunnen bewijzen dat zij de administratie op orde hebben en dat deze volledig en compleet is. Dit geldt bijvoorbeeld voor bedrijven die samenwerken met een overheidsinstantie. Zij krijgen bijvoorbeeld subsidies, waarmee verantwoord om gegaan moet worden. Heb je een accountants verklaring nodig? Neem dan contact op met een bureau in de buurt.