Wanneer je een feest organiseert zoals een bedrijfsfeest of trouwerij, kan goede muziek uiteraard niet ontbreken. Maar kies je ervoor om zelf de muziek te regelen, of laat je een professionele DJ komen? In dit artikel leggen we de voordelen uit van het inhuren van een DJ!

 

Zelf kunnen feesten

Wanneer je geen DJ inhuurt, ben jij of een gast van je feest verantwoordelijk voor het draaien van muziek. Voor een half uurtje is dit misschien leuk, maar niet voor de hele avond. Wanneer je een DJ inhuurt geef je dit werk uit handen, zodat jij en al je gasten volledig kunnen genieten van het feest en elkaars aanwezigheid. 

 

Professionele apparatuur

Een ander probleem waar je tegenaan loopt wanneer je geen DJ inhuurt is de muziekinstallatie. Waarschijnlijk heb je zelf namelijk geen geschikte muziekinstallatie staan. Deze zul je dus ergens vandaan moeten halen. Heb je wel een muziekinstallatie staan, dan zal de kwaliteit hiervan waarschijnlijk niet optimaal zijn. Wanneer je een DJ inhuurt heb je dit probleem niet. Een DJ neemt namelijk zijn eigen professionele muziekinstallatie mee. Naast geluid van topkwaliteit, zitten hier meestal tevens spectaculaire lichten en laser bij om de show compleet te maken. 

 

Niks zelf sjouwen en aansluiten 

Een ander voordeel is dat je niet zelf met de muziekinstallatie hoeft te gaan sjouwen. Je hebt ook geen last van het aan moeten sluiten van ingewikkelde kabeltjes waar je geen verstand van hebt en het opruimen van de installatie na het feest. 

 

Draai skills

Nog een voordeel van het inhuren van een DJ is de vaardigheid. Muziek draaien lijkt simpel, maar voor het goed mixen en over laten lopen van nummers is zeker enige kennis nodig. Bij een professionele DJ verloopt dit allemaal vlekkeloos. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat de muziek na ieder nummer een paar seconde ongemakkelijk stil valt.

 

Gevarieerde nummers

Het laatste voordeel van het inhuren van een professionele DJ is dat je de hele avond gevarieerde muziek hebt. De gasten hoeven dus niet de hele avond dezelfde playlist op repeat aan te horen met nummers die alleen jij zelf leuk vindt. 

 

Direct een DJ huren

Op zoek naar een professionele DJ? Dan is de Drive in show van Psound misschien wel wat voor jou!