De lengte komt er weer aan en dat betekent dat de bomen weer gaan bloeien. Hoe leuk! In dit blog zetten we een aantal van de mooiste bloesembomen voor je op een rijtje.

 

Wat is een bloesem?

Met de term bloesem worden de bloemen van een boom bedoelt. Vaak wordt deze term gebruikt om bomen aan te duiden die in bloei staan. Dit zijn veelal fruitbomen zoals appel-, en peerbomen. Wanneer de lengte begint beginnen de bomen te bloeien, later in het jaar komen de boomvruchten uit.

 

De soorten

Bloemenbomen komen in verschillende soorten, maten en kleuren. Hieronder een kleine greep uit de natuur.

 

Sierappel – Malus Floribunda

De sierappel is zo’n mooie bloesemboom. Het is een kleine boom met overhangende takken waar in de nazomer groengele/rode appels aan verschijnen. In de maanden april en mei staat de boom in de bloei. Er verschijnen in deze maanden mooie lichtroze bloemen.

 

Kweeper – Cydonia oblonga

De kweeper – cydonia oblonga is een boom waar peervormige vruchten aan komen te hangen in de maanden september en oktober. In het voorjaar staat deze boom prachtig in de bloei. Er zijn in de maanden april en mei grote witte bloemen aan de boom te zien.

 

Peer – Pyrus communics

De Pyrus communis is een peerboom. De peren aan deze boom rijpen vaak eind augustus. In het voorjaar is de boom prachtig overladen met witte bloesem. Het is een van de mooiste bloeiende bomen in het voorjaar.

 

Judasboom – Cercis silliquastrum

De judasboom is een loofboom van ongeveer zes tot tien meter hoog. In april heeft deze boom roze bloemen op het kale hout. Vaak zijn het grote gesteelde tweeslachtige bloemen van twee centimeter met klokvormige kelken.

 

Bloesembomen kopen

Bloesembomen zijn ook erg mooi voor in huis. In een mooie pot op de grond of in een klein vaasje op de vensterbank bijvoorbeeld. Je haalt de lente gemakkelijk in huis met deze bloem. Er zijn verschillende winkels (zoals Intratuin) waar je neppe bloesembomen kunt kopen die net echt lijken.