Wanneer je een rieten dak isoleert, verhoog je het woongenot maar daarnaast is dit ook een forse besparing op de energiekosten. Het isoleren van een rieten kap kan natuurlijk op verschillende manieren. Daarover vertellen we je graag meer in dit artikel.

Subsidie voor isolatie van een rieten kap

Aller eerst is het mooi meegenomen wanneer je aan de slag gaat met isolatie van een rieten kap, je soms in aanmerking komt voor subsidie vanuit de overheid. Je moet er dan wel om denken dat je materiaal gebruikt met een zogeheten Rc-waarde. De R (Resistance) in Rc staat voor de warmteweerstand van een materiaallaag van de constructie. De C staat dan natuurlijk voor de combinatie of constructie. Navraag bij een erkende partij kan soms een hoop geld besparen.

Verschillende vormen van isolatie

Binnen het isoleren van een rieten kap heb je verschillende vormen van isolatie. Hierbij is de meest bekende vorm van isolatie middels polyurethaanschuim (ofwel pur schuim genoemd in de volksmond). Pur is al verkrijgbaar in de bouwmarkt, maar voor het isoleren kun je beter kijken naar de specifieke eigenschappen en toepassingen voor het beste resultaat. Vaak voldoen andere vormen van polyurethaanschuim beter.

Naast polyurethaanschuim (pur) zijn er ook andere vormen om een rieten dak beter te isoleren. Middels een zogenoemde renovatie isolatie plaat kun je een rieten dak ook isoleren daarnaast wordt met dit plaatmateriaal het dak ook nog eens goed beschermd.

Een laatste vorm van isolatie is midels het aanbrengen vaan een meerlaagse isolatiefolie. Deze kan worden aangebracht op de sporen kap.

Zoals eerder aangehaald zorgt het isoleren voor aanmerkelijk lagere energiekosten. Hoeveel dit precies is, hangt natuurlijk af van het type en de grootte van de woning.

Rietdekker inschakelen? Kies voor Rietdekkersbedrijf van der Linde

Meer weten over subsidie, isolatie rieten dak, onderhoud rieten dak of zoek je gewoon een goede rietdekker? Neem dan eens een kijkje bij rietdekkersbedrijfvanderlinde.nl. Hier kun je terecht voor deskundige informatie over alles omtrent een rieten dak.