Alhoewel wit het meest gekozen kleur shirt is om te combineren met anderen kledingstukken kan een grijs shirtje ook een zeer goede keus zijn. Grijs shirt is een neutrale kleur die met veel verschillende kleuren te combineren is. Grijs shirt kun je super combineren met witte of zwarte kleding en vele accessoires. Lichtgrijze shirts kun je uitstekend combineren met paars, geel, blauw en rood. Een donkergrijs shirt is weer prachtig bij zilverkleur en bij pastelkleuren.

Materiaalsoort voor een lekker zittend shirt

Het kopen van een shirt daar komt echt wel wat bij kijken. Waar veel mensen toch nog overheen kijken is het materiaal waarvan het shirt gemaakt is. Zonde eigenlijk, want er valt veel te kiezen en eigenlijk zou de keuze van materiaalsoort aan de basis moeten staan van de keuze voor de shirts die je koopt. Misschien hou je van het frisse, stevige gevoel van een katoenen shirt. Misschien gaat je voorkeur uit naar de zachtheid van model, of past een sport-friendly microfiber shirt goed bij je.  Zo is er voor ieder een perfect shirt te koop met allemaal een eigen uitstraling en een heerlijk draagcomfort. Katoen is goed warmte regulerend, vocht absorberend en luchtdoorlatend, wat toch behoorlijk fijne eigenschappen zijn voor shirts.  En naast dat katoen zulke krachtige eigenschappen heeft, voelt het ook nog eens lekker zacht aan.

Krimpen van shirts

Katoenen shirts krimpen veel meer dan shirts die ook stretch bevatten. Dit komt doordat 100% katoenen shirts niet goed mee rekken. Katoenen shirts van 100% katoen krimpen in vergelijking met stretchkatoen iets meer. Dit komt omdat het geen elastische stoffen als elastan bevat. Feitelijk is het overigens zo dat stretch shirts wat meer krimpen in de was dan 100% katoenen shirts maar deze shirts rek je ook het makkelijkste weer op waardoor de krimp kan worden ontdaan.