Door te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier kan je ieder jaar gemakkelijk tientallen tot honderden euro’s besparen. Tegenwoordig is het ook erg eenvoudig om over te stappen waardoor je binnen 5 minuten al kan overstappen. Dit is dus een hele gemakkelijke manier om geld te verdienen. Maar waar moet je nou precies op letten bij het zoeken van een nieuwe energieleverancier?

De goedkoopste energieleverancier en haar prijzen

De prijs van de goedkoopste energieleverancier bestaat uit drie factoren: de energieprijzen, de gasprijzen en het vastrecht. Het ligt eraan of je kiest voor een vast of variabel contract of de energieprijzen tweemaal per jaar kunnen veranderen. Dit kan voordelig uitpakken maar in de meeste gevallen niet. Er wordt daarom altijd aangeraden om te kiezen voor vaste energie tarieven. Het vastrecht kan ook bepalend zijn voor de uiteindelijke prijs.

Wanneer je veel energie en gas verbruikt dan is het aan te raden om te kiezen voor een hoog vastrecht en zo laag mogelijke tarieven. Hoe meer je verbruikt, hoe voordeliger je dan uit bent. Wanneer je een kleinverbruiker bent, geldt het natuurlijk andersom. Kies voor een laag vastrecht en hogere tarieven. Hierdoor ben je voordeliger uit.

Kies voor de goedkoopste energieleverancier

Daarnaast kan je vaak kiezen uit verschillende contractduren. In sommige gevallen is de prijs iets lager wanneer je een drie- of vijfjarig contract kiest. Echter blijft het altijd voordeliger wanneer je kiest voor een éénjarig contract. Mits je wel ieder jaar overstapt. Je kunt namelijk ieder jaar overstappen en hierdoor altijd gebruik maken van hoge welkomstkortingen en zelfs cadeaus.

Momenteel is Essent de goedkoopste energieleverancier. Met een contract van éénjarig en vaste tarieven betaal je met een gemiddeld verbruik (3500 kWh en 850 m3 gas) ongeveer 92 euro per maand.

Je krijgt hier een welkomstkorting van 120 euro bij. Deze krijg je na een aantal weken op je rekening gestort. Ook bieden Nuon en Energie Direct één van de goedkoopste energiecontracten aan. Respectievelijk voor 93 en 97 euro per maand zijn dit de nummer twee en drie op het gebied van goedkoopste energieleveranciers.