Het onderhouden van je gashaard

Genieten van een schouwspel van levensechte vonkjes in je gashaard. Wat is het toch heerlijk om een gashaard te hebben. Samen gezellig op de bank met een glaasje wijn kijken naar naar het sfeervolle haardvuur. Maar heeft jouw gashaard ook onderhoud nodig? Dat is een vraag die wij vaak horen. Het antwoord is ja. Het is belangrijk om jouw gashaard elk jaar te voorzien van onderhoud. Waarom en hoe je dit doet, lees je in deze blog.

Jaarlijks onderhoud

Krijg jij een behaaglijk gevoel bij het zien van het flikkerende licht van dansende vlammen? Faber gashaarden zorgen ervoor dat jij je thuis voelt. Deze kun je kopen bij Warmtestore. Toch hebben zelfs de meest moderne gashaarden jaarlijks onderhoud nodig. Waarom? Er kan altijd stof of andere verontreiniging in je gashaard komen. Het is verstandig om hiervoor een professional in te schakelen. Zo kan je optimaal blijven genieten van jouw gashaard.

Kachelruit schoonmaken

De installateur zal ervoor zorgen dat de kachelruit grondig wordt schoongemaakt met een speciaal onderhoudsproduct. Dit klusje kun jij ook eventueel zelf al doen. Je zet het gas uit en vervolgens haal je de ruit eruit. Hoe je dit doet, kun je vinden in de handleiding. Leg de kachelruit op een doe. Hierdoor komen er geen krassen op. Daarna spuit je er ruitenreiniger op en maak je het goed schoon. Beschikt jouw gashaard over een ontspiegeld glas? Dan moet je de speciaal meegeleverde gebruikershandleiding gebruiken.

Waakvlam

Gashaarden beschikken over een waakvlam. Wij raden aan om deze het gehele jaar jaar te laten branden. Waarom? Omdat er anders fijne stofdeeltjes in de gashaard kunnen komen. Denk je dat het branden van je haard veel gas kost? Op jaarbasis kost dit 10 euro. Dat is nog altijd minder dan een onderhoudsbeurt. Komt de stookperiode er weer aan? Dan zorgt dit ook voor een minder witte waas op jouw ruit. Het vlammenspel is dan goed zichtbaar.

Zoals bij veel apparaten ontkom je dus niet aan onderhoud. En je moet er toch niet aan denken dat je in de stookperiode niet kunt genieten van het prachtige schouwspel van vlammen? Laat daarom altijd onderhoud plegen aan jouw gashaard!