Een huis is prettig om in te wonen wanneer er eenheid wordt gecreëerd. Je moet alleen wel uitkijken dat je interieur hierdoor niet wat saai wordt. Maak het onvoorspelbaar door gebruik te maken van verschillende stijlen en materialen. Dat maakt je huis speels en spannend. Ben je echter helemaal van bijvoorbeeld het vintage sfeertje en wil je daar echt niet van afwijken, bedenk dan eens andere manieren om het spannend te maken. Een spannend interieur krijg je niet alleen door het combineren van stijlen en materialen, maar ook door gebruik te maken van onverwachte composities, spullen of decoratie. Denk eens buiten die kaders die je gewend bent. Waarom zou er altijd een hanglamp boven de eettafel moeten hangen? En wie zegt dat er altijd iets boven de bank moet hangen?

Kledingrek als kapstok

Waarom zou je een kapstok moeten kopen als je jassen ook aan een leuk kledingrek kunt hangen? Of wat dat je van een tak van een boom met touwen aan het plafond hangen? Zo is het een zeer functionele kapstok én een eyecatcher! Hetzelfde geld voor een kledingkast om je kleding op te bergen. Kleding kun je op zoveel manier opbergen: je kunt ze opvouwen, maar ook ophangen aan kledingrekken of takken. En wat dacht je van planken die je ook hier en daar decoreert met vaasjes, kaarsen en foto’s? Zo krijgt de kledingkast een totaal andere betekenis.

Canvasdoek: cliché

We kennen het allemaal: het canvasdoek boven de bank met daarop afgebeeld de kinderen of een trouwfoto. Heel cliché. Je hoeft niet perse iets boven de bank te hangen. Je kunt ook kiezen voor fotobehang met bijvoorbeeld een prachtig Italiaans plein. Laat je inspireren door je lievelingsplekken op deze mooie aarde en geniet er elke dag van! Vind je een fotobehang toch net iets te heftig, dan kun je ook voor een lege muur kiezen met een grote stalamp naast de bank of een mooie pot met takken erin. Je kunt ook denken aan verschillende maten en soorten plankjes die je kunt decoreren met hippe cactussen, foto’s en boeken.

Drie kleden

Een kleed maakt een huis vaak af. Vooral als je een tegelvloer hebt is een kleed geen overbodige luxe. De meeste mensen kiezen voor een wit, grijs of beige kleed, want dat past overal bij. Kan jij niet kiezen en wil je eens iets anders? Trek dan de stoute schoenen aan en koop 3 kleden in verschillende maten, patronen en kleren. Leg ze over elkaar heen en (als je het goed doet) je hebt een heerlijke fantasierijke zithoek! Het kan allemaal anno 2014. Ga echter niet voor te felle kleuren, want dan wordt het al snel te overheersend.