Anno 2018 zijn er een hoop stucwerken waarmee je je muur kunt voorbereiden of decoreren. Er wordt onderscheid gemaakt tussen glad stucwerk en stucwerk met structuur. Daaronder vallen een hoop varianten. Door al deze varianten zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom speciaal voor jou een lijstje met de meest gekozen varianten stucwerk van 2018. Zo kun je inspiratie opdoen wat het mooiste is voor jouw woning.

1. Spackspuitwerk

Wil je je huis opknappen maar laat het budget dit niet echt toe? Dan kun je kiezen voor spackspuitwerk. Dit een budget manier om te muren van je woning te stucen. Er worden als het ware twee lagen op je muren aangebracht. Tijdens de eerste laag worden alle oneffenheden weggewerkt. Daarna wordt de grove of fijne korrelstructuur aangebracht. Houd er rekening mee dat er spetters ontstaan bij het spuiten van het spackstucwerk. Dek dus alles goed af!

2. Sierpleister

Sierpleister is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende soorten stucwerk namelijk: spachtelputz, rustiekputz en granol. Eén van deze types is vooral geschikt wanneer je naar een fraaie afwerking zoekt voor je woning. Dit is heel precies werk. Kies daarom voor een stukadoor van S.W. Stukadoor. Met sierpleister geef je je huis een complete metamorfose!

3. Sausklaar stucwerk

Wil je je muur gaan schilderen? Dit is niet altijd mogelijk door verschillende oneffenheden. Kies dan voor sausklaar stucwerk. Hiermee worden gaatjes etc. weggewerkt zodat je je muren kan voorzien van een vers likje verf. Het geeft je interieur bovendien een strakke uitstraling van hoge kwaliteit.

4.Behangklaar stucwerk

Je muren voorzien van een leuk behangetje? Denk er dan aan dat je eerst de gaatjes etc. weggewerkt. Vervolgens kun je je muur voorzien van mooi nieuw behang. Het grote voordeel van behangklaar stucwerk is dat het goedkoper is dan sausklaar stucwerk. Het hoeft namelijk niet zo spiegelglad te zijn.

Weet jij al voor welke variant van stucwerk jij gaat?