In veel bedrijven gebeuren er processen. Zo worden er in houtbewerkingszaken houten constructies gemaakt en worden er in bijvoorbeeld metaalbewerkingsbedrijven metalen bewerkt. En daarbij kan van alles vrijkomen. Denk aan stoffen die door de lucht vliegen en niet te vergeten, geluid. Tijdens het werk kan het voorkomen dat je in aanraking komt met enorme geluiden. Met alle mogelijke gevolgen van dien. Je kunt op de werkvloer flinke gehoorschade oplopen. Om jezelf goed te kunnen beschermen tegen deze geluiden kun je gebruik maken van otoplastieken. Op maat gemaakte gehoorbeschermers die er voor zorgen dat jij niet komt te zitten met een constant geluid in je oren.

Wat is gehoorschade precies?

Er zijn verschillende vormen van gehoorschade. De meest voorkomende is natuurlijk dat je gehoor gewoon minder wordt naarmate je ouder wordt. Gelukkig zijn daar wel oplossingen voor in de vorm van gehoorapparaten. Dit is een vorm van gehoorschade die met ouder worden meekomt. Het is niets ernstigs en je hebt er vrij weinig last van. Het kan alleen wel is vervelend zijn dat je bepaalde dingen niet kan horen. Een andere vorm van gehoorschade die veel bij jongeren op treed is tinnitus.

Wat is tinnitus?

Een vorm van gehoorschade die ontstaat bij een te lange blootstelling aan geluiden boven de 80 Decibel. In dit geval nemen mensen geluid waar terwijl dat er niet is. Vaak in de vorm van een constante suis. Dit wordt veroorzaakt door het oor zelf. Het oor gaat namelijk harder zijn best doen om geluiden normaal te kunnen horen. Met als gevolg dat je geluiden hoort die er niet zijn wanneer het stil is. Om dat te voorkomen is het aan te raden om gebruik te maken van otoplastieken. Gehoorschade kan namelijk ook snel optreden op de werkvloer. Vergelijkbaar met vuurwerk kunnen spontane harde geluiden blijvende gehoorschade veroorzaken. En dat is iets wat je koste wat het kost moet willen voorkomen.