Voor het bouwen van woningen zijn vaak veel betonnen onderdelen nodig. Van heipalen tot muren en zelfs vloeren. Maar welk type betonvloer heb je nodig? Een normale massieve vloer, of toch een kanaalplaatvloer? Ontdek hier alle voordelen van de kanaalplaatvloer en beoordeel zelf welke vloer er nodig is voor uw project.

Alle voordelen van een kanaalplaatvloer

De meest voordehand liggende reden voor de keuze van een kanaalplaatvloer zijn de kanalen die door het beton heen lopen. De grootste reden waarom deze vloeren gemaakt zijn is omdat de platen met behulp van de kanalen gewicht verliezen. Op die manier wordt de totale woning lichter en kan er ook beton bespaard worden, zonder dat de sterkte van de betonnen vloer verloren gaat. Het is dus een oplossing voor het besparen van gewicht en materialen terwijl dit voor het eindresultaat geen negatieve gevolgen heeft. Een goede manier om bij te dragen aan de verduurzaming van projecten en om de totale kostprijs te kunnen verlagen. Met als gevolg daarvan weer dat de totale vraagprijs naar beneden kan en de woning voor meer mensen interessant wordt.

Kanaalplaatvloeren in alle soorten en maten

Kanaalplaten moeten er natuurlijk wel in verschillende vormen en maten zijn. Elke woning heeft andere afmetingen en andere hoeken en een standaard afmeting past natuurlijk bij lange na niet in elke woning. Gelukkig is er ruime keuze in kanaalplaatvloeren om uit te kiezen. Van breedtes van 600 mm tot 1200 mm en een lengte van 3 tot 17,5 meter. Op die manier kan elke woning een toepassing van kanaalplaatvloeren geïnstalleerd krijgen. Daarbij zijn er verschillende sparingen die gebruikt kunnen worden. Zo zijn er kleine ronde en vierkante sparingen, grote sparingen en opengemaakte kanalen. En tot slot kunnen de kanaalplaten ook nog worden afgeleverd met geïsoleerde oplegging. Dit is optioneel maar zeker wel aan te raden om de woning goed te isoleren vanaf de start.