Gezond haar is belangrijk voor veel mensen

Wanneer je mensen vraagt waar ze het meest trost op zijn qua lichaam dan is vaak het haar wat de meeste mensen antwoord op zullen geven. Als mens besteden we dagelijks veel aandacht aan ons haar. Elke ochtend staan we weer voor de spiegel ons haar te doen. In de supermarkt of drogist kijken we weer naar de juiste shampoo en andere haar producten die het beste voor ons haar moeten zijn. Het haar is een belangrijk onderdeel van ons uiterlijk en zegt vaak veel over wie je bent als persoon. Gezond haar is dan ook erg belangrijk.

Vitamines voor je haar

Wat zijn de beste vitamines haar? Er zijn verschillende soorten vitamines die goed kunnen zijn voor je haar. Een algemene goede gezondheid zal zeker een positief effect hebben op je haar. Stress kan bijvoorbeeld een enorme negatieve effect hebben op je haar en zelfs leiden tot haaruitval. Let dus goed op de manier waarop je leeft en wat je binnenkrijgt.

Wanneer je kijkt naar welke vitamines je het beste kunt gebruiken voor je haar kom je al snel op vitamine A, B, C en E. Deze vitamines zijn niet alleen goed voor je haar, maar ook voor het rest van je lichaam.

Welke invloed hebben vitamines?

Er zijn veel vitamines voor je haar die een positieve invloed kunnen hebben op je haar die de kwaliteit bevorderen en zelfs de haargroei bevorderd. Vitamines kunnen haaruitval tegen gaan en het haar er gezond uit laten zien. Zo kan een tekort aan vitamine A leiden tot droog haar en een droge hoofdhuid. Een tekort aan vitamine B kan weer leiden tot haaruitval en daarbij kan vitamine B3 juist weer helpen bij een betere bloedcirculatie van de hoofdhuid.

Wil je meer informatie? Klik dan op een van de twee links in dit artikel voor meer informatie over vitamines en je haar.