Het is misschien niet het leukste werk om te doen, terreinonderhoud. U doet natuurlijk liever uw normale werkzaamheden. Het is al een drukke periode, en als er dan ook nog eens andere werkzaamheden moeten gebeuren, dan kom je helemaal niet uit. Het is in deze situatie verraderlijk om niet aan dit onderhoud te doen. Je kunt dit wel een keertje overslaan. Maar dat is vaak een verkeerde gedacht, want een goed terrein is misschien wel belangrijker dan wij denken. Zo zijn er verschillende voordelen van het hebben van een mooi terrein. Zeker als er klanten op bezoek kunnen komen, en ook in het geval van een winkel.

Klantbezoeken

Als je een bedrijf hebt waar klantbezoeken plaats kunnen vinden, dan is het belangrijk om goed voor de dag te komen. Als er bepaalde klanten komen voor een bepaalde vergadering, dan wil je niet dat zij een bepaald vooroordeel krijgen op het moment dat zij jou terrein op komen rijden. Als ze al een vooroordeel krijgen, laat het dan een positieve zijn en dat begint bij terreinonderhoud. Het terrein is namelijk het eerste contactmoment tussen jouw bedrijf en de klant.

Winkel

Terreinonderhoud is ook belangrijk op het moment dat jij een winkel hebt en iets wil verkopen aan mensen. Deze mensen moeten zich op het gemak voelen op het moment dat ze bij jou parkeren en het terrein op komen. Dit bepaalt of de klant langer bij je winkel blijft, of juist sneller weggaan.

Conclusie

Ook al denk je dat je terreindonderhoud even over kunt slaan, het is dus belangrijker dan we denken en als je er zelf geen tijd voor hebt, zorg dan dat iemand anders bij jou aan dit onderhoud gaat doen. Zo kom je altijd goed voor de dagen en is het eerste contactmoment dat ervoor zorgt dat klanten of bezoekers met een goed gevoel langs kunnen komen.