Steeds meer mensen gaan werken in de Cloud. Er zijn ondertussen veel verschillende bedrijven met ieder hun eigen Cloud services. Google Drive is zo een service. De laatste jaren is Google Drive uitgegroeid tot een van de populairste Cloud programma’s.

Maar waarom zou je gebruik maken van een Cloud service? Ten eerste is het ideaal dat je bestanden altijd en overal beschikbaar zijn. Het maakt niet uit welk apparaat er wordt gebruikt. Smartphone, tablet, laptop, PC, het kan allemaal, maar ook de PC op kantoor, of die van uw buurman. Het is een kwestie van inloggen en dan is er toegang tot alle bestanden.

Gebruikers van Google Drive krijgen gratis 15GB aan opslag tot hun beschikking, door middel van een kleine maandelijkse bijbetaling kan dit worden uitgebreid tot 100GB of zelfs 1TB. Er kan ook gebruik gemaakt worden van Google Apps. Zo kun je onder andere documenten, spreadsheets en presentaties maken en bewerken. Deze documenten nemen overigens geen opslagruimte in beslag.

Deze Google Apps zijn een erg fijne toevoeging omdat u zo overal uw documenten kunt bewerken. Daarnaast is het ook mogelijk om deze documenten met anderen te delen. Zo kan er zelfs tegelijkertijd in een document gewerkt worden, zo kan direct gezien worden wat de ander toevoegt. Dat maakt Google Drive een ideaal document management systeem voor op kantoor. Iedereen kan toegang worden verleend tot specifieke mappen, bestanden of de gehele Drive. Wanneer er eens een collega ziek is, dan kunnen zijn collega’s toch nog zijn werk bereiken via Google Drive. Samenwerken wordt ook eenvoudiger, er kan tegelijk gewerkt worden in één document. Zo hoef je niet in verschillende versies te werken en heb je altijd een document wat compleet is.

De Google Apps bieden helaas nog niet zoveel functionaliteiten als een echte tekstverwerker, maar voor een gratis online tekstverwerker doet het zijn werk goed.