Ooit stelde je jezelf de vraag “Hoe maak ik een website?”. Na veel onderzoek op het internet is het je uiteindelijk toch gelukt. Dit artikel gaat je helpen met de vervolgstappen. Hier lees je wat de de meest essentiële punten zijn om te doen nadat je een WordPress-website heeft gemaakt. Een WordPress website maken is eenvoudig. Maar weet je ook hoe je mogelijke toekomstige problemen voorkomt? Hier is een lijst van wat je moet doen:

Denk aan de beveiliging van je website

De veiligheid van een website is van groot belang. Daarom moet je als websitebeheerder altijd een oogje in het zeil houden. Als de website niet goed genoeg beveiligd is dan kan iemand als jouw gegevens verwijderen, en misbruik maken van de website. Hier is een simpele oplossing voor. Er zijn diverse geavanceerde plugins beschikbaar die de beveiliging van je website verbeteren. Installeer wat je nodig hebt en configureer de instellingen naar eigen wens. Dergelijke toepassingen weten de meeste risico’s te voorkomen.

Maak een backup van belangrijke gegevens.

De meeste beginners zullen dit vergeten. Maar, een backup van je website maken kan in een worst case scenario een fijne stok achter de deur zijn. Wanneer je website beschadigd raakt of als er als slecht een klein beetje mee geknoeid is, dan kan je altijd nog een backup herstellen. Sommige hosting bedrijven zorgen voor een maandelijkse backup. Maar het is verstandig om dit goed na te gaan bij je huidige webhost.

Ga aan de slag met zoekmachine optimalisatie

De website staat na lang zwoegen online. Fijn! Helaas begint het hier pas. Hopen dat je zomaar gevonden wordt op Google is dagdromen. Als je website niet gevonden wordt dan is de kans klein dat je ook maar een enkele bezoeker op je website zult ontvangen. Dit is dan ook het belangrijkste aspect om direct aan de slag te gaan. Begin met het optimaliseren van je meta titels en beschrijven. Daarvoor zijn handige plugins als Yoast SEO bedacht. Waarmee je in ieder geval de intentie van jouw gepubliceerde pagina’s kunt benadrukken.

Verwijder onnodige plugins en thema’s

Wat heb je aan thema of plugin op je WordPress installatie die je niet gebruikt? Precies. Niets! Nadat je klaar bent met het afronden van het maken van jouw website, dan is het tijd om alles wat je niet gebruikt op te ruimen. Zie het als bij het bouwen van een huis. Daar ruimen de bouwvakkers ook alles op. Daarmee voorkom je dat er beschadigingen optreden waar je niet op zit te wachten. Dergelijke bestanden nemen ook nog eens onnodig ruimte in op je hosting pakket. Kortom verwijderen die hap!

Stop nooit met het optimaliseren van je website.

De bovenstaande punten zijn slechts enkele voorbeelden van wat je kunt doen om je WordPress website te verbeteren. De harde waarheid is echter dat je nooit klaar bent met het verbeteren van de website. De online wereld veranderd continue. Pas je website hier zo goed mogelijk op aan om niet voor vervelende verrassingen komen te staan.