Een bedrijf verkopen gaat niet zonder slag of stoot. Als eerste is het belangrijk om de waarde van je bedrijf te laten vaststellen. Wanneer je dit hebt gedaan kun je op zoek gaan naar potentiële kopers. De waarde van een bedrijf is makkelijk te berekenen als je op de beurs staat. Dan is het simpelweg het aantal aandelen maal de prijs van de aandelen. Voor een gemiddelde bedrijfseigenaar is dit niet het geval. Dan komt er iemand langs om de inventarissen te berekenen en hoeveel omzet er gedraaid wordt.

Naamsbekendheid speelt ook een rol. Mocht je een waardevol klantenbestand hebben, gaat de waarde van je bedrijf uiteraard omhoog. Een bedrijf verkopen kan een emotioneel proces zijn. Dit komt omdat je vaak je hele leven bezig bent met het oprichten van je bedrijf. Het voelt misschien zelfs als een tweede kind. Je wilt daarom dat het aan de juiste persoon verkocht wordt en dat je de juist prijs ontvangt.

Het maken van een plan | Bedrijf verkopen

De meeste bedrijven die helpen bij een bedrijf verkopen zullen samen met de eigenaar een verkoopplan opstellen. Dit plan wordt het uitgangspunt van alle acties die worden ondernomen. Het begint met het verkoop klaar maken van het bedrijf in kwestie. Dit wordt best vaak onderschat, er gaat namelijk veel tijd inzitten. Wanneer je bedrijf verkoopklaar is, kun je al een stuk makkelijker de waarde bepalen. In theorie vormt dit dus de basis van de waardering. Samen met het bedrijf dat je hebt ingehuurd ga je kijken naar potentiële kopers. Het is van belang om een optimale concurrentie te creëren tussen de verschillende bieders. Zo kan ervoor gezorgd worden dat er het meeste geld opgehaald wordt. Zoals te zien is, is je bedrijf verkopen niet zomaar gebeurt. Er kunnen maanden of zelfs jaren overheen gaan tot de juiste bieder zich meldt.