Ga jij je huis verkopen? Dan is de makelaar degene die jouw huis werkelijk kan gaan verkopen. Het kiezen van de juiste makelaar is voor velen een lastige beslissing. Het kan het verschil maken tussen een goede prijs krijgen en je huis uiteindelijk helemaal niet verkopen. Maar hoe weet je nou wanneer je een goede makelaar hebt ingeschakeld? In deze blog lees je meer over een aantal zaken waar je op moet letten bij het inschakelen van een makelaar.

Een makelaar werkt voor jou

Jij kan als verkoper de makelaar kiezen die voor jou gaat werken. De beslissing of iets geaccepteerd moet worden, blijft helemaal bij jou. Als verkoper heb je dus een sterke positie ten opzichte van een makelaar.

Zoektocht naar makelaar

Hoe kun je de juiste makelaar nou vinden? Vraag allereerst je familie, vrienden en/of buren of zij nog een makelaar kennen waar ze positief over zijn. Vergelijk ook verschillende makelaars met elkaar. Bepaal wat jij zelf het belangrijkste vindt. Kijk ook goed of de makelaar genoeg ervaring heeft met het verkopen van huizen. Let ook op de ‘verkocht’ bordjes in andere tuinen. Valt het je op dat er wel heel veel huizen verkocht zijn in jouw buurt door dezelfde makelaar? Dan is de kans groot dat je met een goede makelaar te maken hebt!

Ga in gesprek

Heb je geschikte makelaars gevonden? Nodig ze dan uit voor een gesprek om te kijken wat ze voor jou kunnen betekenen. Heb je een goed gevoel bij een makelaar en heb je er vertrouwen in dat die makelaar jouw huis wel kan verkopen? Ga dan in zee met die makelaar. En dan is het natuurlijk hopen dat jouw huis snel wordt verkocht!

Makelaar inschakelen? Kies voor BV Makelaars

Ben je nog op zoek naar een makelaar die jouw huis mag gaan verkopen? Neem dan ook zeker eens een kijkje op de website van Bonthuis Vaartjes Makelaars. Hier kun je onder andere terecht voor een makelaar Hasselt.