Voor sommige bedrijven die volledig op hun internetverbinding vertrouwen, is een goede verbinding enorm belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een kantoor waarbij er alleen maar met computers wordt gewerkt. Of een ziekenhuis die werkt met digitale dossiers. Alles draait dan op het internet. Wanneer dit weg valt, dan zullen de werkzaamheden stil vallen. Daarbij komt echter ook nog, dat er heel veel apparaten op het zelfde netwerk draaien. Het komt dan dus voor dat het internet traag wordt, omdat de capaciteit van de bandbreedte wordt behaald. Een goede oplossing hiervoor is dan glasvezelkabel kopen.

 

Glasvezelkabel kopen lost de problemen van traag en onbetrouwbaar internet op

Om te beginnen hebben de oude kabels niet meer de capaciteit om veel bandbreedte te leveren. Nog niet zo lang geleden draaiden maar weinig computers op het zelfde netwerk. Echter is het tegenwoordig zo dat er veel meer apparaten op 1 netwerk draaien en dat eist bandbreedte op. Glasvezel kan daarentegen wel de nodige bandbreedte leveren. Dit verhoogd dan ook automatisch de internet snelheid. Dit zorgt er voor dat mensen binnen het bedrijf ook veel sneller hun werk kunnen doen. Hierdoor is er minder wachttijd en wordt de tijd ook effectiever en efficiënter gebruikt. Voor klanten kan het ook als fijn ervaren worden. Een voorbeeld kan zijn wanneer men bij een winkel om een bepaald product uit de voorraad vraagt. Dit moet vaak door het personeel via het internet bekeken worden. Wanneer het internet dan niet snel is, moet de klant vervelend genoeg wachten.

 

Glasvezelkabel kopen draagt ook bij aan betere beveiliging van bedrijfsgegevens

Het klinkt misschien absurd, maar het is echt waar. De oude kabels (ADSL en coax) konden namelijk afgetapt worden. Op deze manier zijn al verschillende criminelen aan gevoelige bedrijfsinformatie gekomen. Gelukkig kan dit met glasvezelkabel niet gebeuren. Wanneer de kabel opengemaakt wordt, dan zal deze niet meer werken en dus ook niet meer af te tappen zijn. Hierdoor is uw informatie een stuk veiliger.