Een goed ingericht glasvezel netwerk is cruciaal voor onderhoud en stabiele verbindingen. Om van de wirwar aan kabels een georganiseerd en gestructureerd geheel te maken is het mogelijk dit netjes in te delen. Dit is mogelijk dankzij het gebruiken van een ledig glasvezel patchpaneel. Hierdoor is uw serverruimte netjes ingedeeld, kan alles gelabeld worden en is alles overzichtelijk. Dit biedt veel voordelen, zo kunnen problemen makkelijker verholpen worden en zijn verbindingen vaak stabieler. Verder is het erg belangrijk dat ook eventuele collega monteurs hiermee kunnen werken.

Het glasvezel patchpaneel

Concreet is een ledig patchpaneel niets meer en niks minder dan een paneel met aansluitingen. Hierbij kunt u zelf bepalen welke jacks er uiteindelijk in het paneel verwerkt worden. Dit biedt de mogelijkheid om het paneel in zowel Cat5e als Cat6, UTP of S/FTP uit te voeren. Hierdoor staat u vrij het paneel in te richten naar de gewenste toepassing. Waardoor u altijd een goed gestructureerd en overzichtelijk netwerk heeft.

Ook bent u erbij gebaat een goed gestructureerd netwerk op te leveren. Door deze structuur netjes en overzichtelijk op te leveren is troubleshooting vele malen makkelijker voor collega’s of de klant. Doet een telefoon, internetverbinding of serveraansluiting het niet meer? Dan kan gemakkelijk herleid worden wat de oorzaak is via het glasvezel patchpaneel. Dit beperkt onnodige kosten en bevordert werkprocessen. Zeker in zakelijke omgevingen en kantoortoepassingen is het van belang dat hierin snel geschakeld kan worden. Zo worden bedrijfsprocessen minimaal verstoord bij problemen.

Assortiment

Het assortiment aan patchpanelen is zeer divers. Zo is allereerst de toepassing een belangrijk criterium. Ook is het belangrijk dat het glasvezel patchpaneel ingebouwd kan worden in een mogelijk reeds bestaande serverkast of wandkast. Daarbij zijn er diverse merken om uit te kiezen. Denk hierbij aan gerenommeerde partijen als Datwyler, Panduit, Optronics en InfraLAN. Informeer naar de mogelijkheden of bestel uw glasvezel patchpaneel gemakkelijk online!