Jaarlijks op 1 maart is het weer zo ver: de belasting aangifte. Voor sommigen is het een nachtmerrie, terwijl anderen de dagen af zitten te tellen. Via de belasting aangifte kan je namelijk geld terug krijgen, ook al bestaat ook de mogelijkheid dat je juist aan de fiscus moet betalen. Om de belasting aangifte niet leuker, maar wel makkelijker te maken, is er dit jaar de zogeheten ‘afvinklijst’ bijgevoegd bij de aangifte. Ook wanneer je door een externe partner de aangifte op laat maken, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wat dat is, lees je hieronder.

 

Meenemen voor belasting aangifte

Laat je door een boekhoudkantoor of accountant jouw belasting aangifte invullen, neem dan mee:

  • Geldig legitimatiebewijs. Ben jij gemachtigd om voor iemand anders de aangifte te doen? Neem dan ook een kopie van het legitimatiebewijs van deze persoon mee.
  • Inlogcodes van uw DigiD. Wees er zeker van dat deze werkt, dus het is verstandig om dit eerst thuis te controleren voordat u de afspraak heeft met degene die de aangifte voor u invult. Mocht u uw wachtwoord en / of gebruikersnaam kwijt zijn, dan moet u dit opnieuw aanvragen. Het aanvragen van een DigiD gaat via de post. Controleer het dus minimaal een week van tevoren, zodat u er zeker van bent dat de DigiD werkt.
  • Als u voor iemand anders gemachtigd bent om de aangifte in te vullen, dan moet u het machtigingsformulier mee nemen. Bij de afspraakbrief van de belastingdienst wordt altijd een machtigingsformulier als bijlage meegestuurd.

 

WEA Gouda

Bent u nog op zoek naar een betrouwbare partner die de belasting aangifte voor u kan verzorgen? Dan bent u bij WEA Gouda aan het juiste adres. Naast de jaarlijkse belasting aangifte voor particulieren, kunnen zij ook helpen bij andere aangiftes. U kunt bij hen terecht voor vennootschapsbelasting, omzetbelasting en dividendbelasting. Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak, neem dan contact op.