Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Hibiscusthee?

De laatste jaren zijn veel meer mensen thee gaan zijn als alternatieve gezondheidsmiddelen om hun gezondheid te verbeteren. Nieuwe onderzoeken tonen al jarenlang aan dat bepaalde soorten thee een positief effect kan hebben op het menselijk lichaam en dat het daarom verstandig kan zijn om inderdaad thee te drinken. Er zijn vele verschillende soorten thee beschikbaar, met allerlei gezondheidsvoordelen voor het menselijk lichaam. Hibiscusthee is daar een van en is het verstandig om hibiscus thee kopen?

Wat is hibiscus thee?

Hibiscus is een plant die groeit in het zuiden van Europa en er zijn wel meer dan 200 verschillende soorten planten. Degene waarvan de thee wordt gemaakt is de Hibiscus Sabdariffa en is degene met de gezondheidsvoordelen. De thee heeft van nature een zure smaak, maar door het toevoegen van suiker, honing en/of kaneel kun je hiermee een lekkere thee maken.

Waarom is hibiscus thee de moeite waard om te kopen?

Hibiscusthee wordt vooral aangeraden wanneer je last hebt van een te hoge bloeddruk en wanneer je een te hoge cholesterolgehalte hebt. De thee is een natuurlijk ACE remmer welke de werking van het ACE enzym in het bloed remt. Dit betekent dat de aders minder worden aangetrokken, met als gevolg dat je bloeddruk daalt. Voor cholesterol heeft het effect wanneer je de thee neemt voor de maaltijd. Een onderzoek heeft aangetoond dat de thee het cholesterol aanzienlijk verlaagt over een periode van vier weken wanneer je het neemt voor het eten.

Een ander groot gezondheidsvoordeel van deze thee is dat het zeer rijk is aan antioxidanten. Dit laatste heeft de laatste jaren veel bekendheid gekregen omdat het bekend staat op het positieve effect wat het heeft op de algemene gezondheid en het tegengaan van vrije radicalen. Daarnaast staat het bekend als het voorkomen van kanker in het menselijk lichaam.