In ons land hebben we in toenemende mate last van het water. Het is niet zozeer dat het vaker regent in Nederland, maar wel dat de intensiteit van de regenbuien toeneemt. Waar het in de zomers soms weken vrijwel droog is, vindt er ineens een enorme wolkbreuk plaats. Wanneer dit voorkomt, kunnen rioleringen zo veel water in één keer niet aan. Gevolg is dat tunnels vol komen te staan, de straten onder lopen, dakgoten overstromen en zelfs het water in het toilet en afvoer omhoog komt zetten. Aan de intensiteit van deze buien, kunnen we niets doen. Wat wel kan helpen is een waterproef groenvoorziening aanleggen in jouw tuin. Enkele manieren waarop je dat kunt laten doen, lees je hier.

 

Waterpasserende verharding

Om regenwater de ruimte te geven, is het verstandig om klinkers of tegels te gebruiken met en open voeg. Hierin kan regenwater wegzakken via het grondwater, zodat het niet in het riool terecht hoeft te komen. Ook het opvullen met groenvoorziening is zeer effectief.

 

Relief in de tuin

Door een lager gelegen gebied in de tuin te creëren, kan hier water tijdelijk worden opgeslagen na een flinke regenbui. De hoger gelegen delen blijven dan droog. Het lagere gedeelte realiseer je op afstand van een gebouw, zodat je hier geen schade oploopt. Gras en planten die zowel tegen droogte als natte periode kunnen, lenen zich hier uitstekend voor.

 

Tegels eruit, groen erin

Een logisch gevolg is dat hoe minder tegels, hoe meer ruimte je hebt voor een groenvoorziening. Deze groene gedeeltes kunnen water opnemen bij regenval. Bovendien zorgt groen voor koelte op hete dagen

 

Areamasters groenvoorziening

Wil jij actie ondernemen om droge voeten te houden bij hoosbuien? Dan kan Areamasters jou met hun groenvoorziening uitermate van dienst zijn om slimme oplossingen te plaatsen voor het opvangen van hemelwater. De groenvoorziening van Areamasters is zeer uiteenlopend, waardoor zij altijd klaar staan met een passende oplossing.