Vind je het ook tijd worden voor een nieuwe vloer in je woning, maar ben je er nog niet helemaal over uit wat voor vloer dat gaat worden? In dit artikel lees je meer over een eiken houten vloer. Een eiken vloer is niet voor niets zo populair. Dit is allemaal te danken aan de prachtige robuuste uitstraling. Een eiken vloer is stijlvol en past in bijna ieder interieur. Geef je woning nog meer uitstraling met deze vloer!

Vlamtekening

Een eiken vloer heeft veel afwerkingsmogelijkheden. Wist je dat voor een eiken vloer meestal Frank eiken wordt gebruikt? Frans eiken zit niet vol noesten en heeft hierdoor een rustige uitstraling. Je kunt een eiken vloer herkennen aan de vlamtekening in het hout. Deze vlamtekening wordt gevormd door de verschillende jaarringen in een boomstam. Onbehandeld heeft een Frans eiken vloer een geelbruin tot cognac kleur.

Een vloer die tegen een stootje kan!

Een eiken houten vloer kent veel voordelen. Eiken hout is namelijk hard en sterk. Deze vloer kan wel tegen een stootje. Je kunt een houten vloer op veel verschillende manieren bewerken en afwerken. Hierdoor kan ook de kleur en uitstraling van zo’n prachtige Franse eiken vloer beïnvloed worden.

Duurzame vloer

Een eiken vloer is duurzaam en kan zelfs een leven lang meegaan. Je kunt het materiaal prima schuren en afwerken na enige tijd. Je kunt een houten vloer ook prima in een slaapkamer leggen. Let wel op dat hout een natuurlijk materiaal is. Hierdoor ‘werkt’ vocht en droogte in de vloer. Een stabiele luchtvochtigheidsgraad zorgt er dus voor dat een houten vloer minder krimpt of uitzet.

Houten vloeren kopen?

Ben je nog op zoek naar een eiken vloer, maar weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen? Ga dan naar de website van Plankenland. Hier kun je terecht voor allerlei verschillende houten vloeren. De ideale plek voor houten vloeren kopen!