De HMK R154 is een speciaal reinigingsmiddel voor lijm, impregneringen en oude waslagen. Bij het bewerken van oppervlakten worden deze vaak behandeld met oliën, vetten of andere middelen, en in dat geval is de HMK R154 uiterst goed geschikt om deze nauwkeurig te verwijderen. Het product verwijdert echter niet alleen de zichtbare oppervlakte, maar gaat ook ingedrongen vuil verwijderen dat zich in de poriën van het materiaal bevindt.

Na de behandeling met de HMK R145 kan het oppervlak weer eenvoudig met een nieuwe beschermlaag behandeld worden. Oude lagen verwijderen is in elk geval een must-do als je het materiaal goed wil kunnen bewerken en dat maakt dit product veel eenvoudiger.

De werking van de HMK R154

Het product lost als het ware de aanwezige vuilstoffen op in water, waardoor deze loskomen en geëmulgeerd worden. Als je het water dan van het oppervlakte weghaalt, komen de vuilstoffen gewoon mee. Met het product kan je natuursteen, beton en kunststeen bewerken, alsook gelijkaardige oppervlakten die gepolijst zijn.
Afhankelijk van het zuigvermogen van het bewerkte materiaal moet je meer of minder product gaan gebruiken. Over het algemeen kan echter gesteld worden dat men 1 liter HMK R154 moet gebruiken per 5 à 10 vierkante meter. Pas de verhouding echter altijd aan op de ernst van de vervuiling.

Het stappenplan voor behandeling met de HMK R154

Als er vloerverwarming aanwezig is, dan moet deze reeds voor de behandeling uit staan. De vloer moet immers een natuurlijke temperatuur hebben. Eerst verdun je het product voldoende op het te bewerken oppervlakte, waarna je na 10 minuutjes een borstel gebruikt om het geheel goed te doorborstelen. Was het dan met helder water af en vermeng dit met een beetje HMK R155. Indien er nog restjes overblijven op het oppervlak, herhaal het behandelingsproces. Besteedt extra aandacht bij het behandelen van rubber, nylon, gelakte oppervlakken en kunststof, aangezien deze kwetsbaar zijn voor beschadiging.