In 2014 was Turkije wederom een ontzettend populaire vakantiebestemming en dit heeft geresulteerd dat het land weer meer toeristen welkom heeft geheten. Het aantal buitenlandse bezoekers aan Turkije steeg maar liefst met 5,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal Nederlanders dat Turkije in 2014 heeft bezocht voor een stedentrip of een vakantie is ruim 1,3 miljoen.

Het totaal aantal buitenlandse bezoeken aan Turkije is in 2014 gegroeid tot bijna 37 miljoen. Een aantal jaren geleden heeft Turkije heel veel geld geïnvesteerd in het toerisme zodat er steeds meer mensen naar het land toe trekken. Het blijkt dat de investering niet voor niets is geweest want steeds meer buitenlandse toeristen weten hun weg te vinden richting het prachtige land. Het aantal Nederlanders dat Turkije bezoekt voor een stedentrip of vakantie is al jaren achtereenvolgens stabiel met 1,3 miljoen bezoeken. Vooral in het zomerseizoen is Turkije razend populair bij Nederlandse vakantiegangers. Het is de meest gekozen hotel vakantiebestemming in het Middellandse Zeegebied en daarnaast is Istanbul ongekend populair voor een stedentrip bij Nederlanders.

Turkije is al vele jaren een geliefde zonvakantiebestemming volgens de directeur van het Turks Verkeersbureau Kivilcim Nese Akdogan in Den Haag. Toeristen komen graag naar Turkije vanwege het aangename klimaat, het mooie landschap, maar vooral dankzij de goede prijs-kwaliteitverhouding van de accommodaties. Toch worden er ook steeds vaker rondreizen geboekt of culturele reizen door het prachtige land.

Nederland valt net buiten de top-5 van herkomstlanden

Het aantal Nederlandse vakantiegangers naar Turkije valt net buiten de top-5 van herkomstlanden. De lijst met belangrijkste herkomstlanden van buitenlandse bezoekers in Turkije wordt aangevoerd door Duitsland en de nummers 2, 3, 4 en 5 op de lijst zijn achtereenvolgens Rusland, Groot-Brittannië, Georgië en Bulgarije. Uit deze landen komen ook elk jaar meer toeristen naar Turkije voor een vakantie, maar Nederlanders zijn wel het graagst gezien, in verband met de beleefdheid.

Bron: http://www.bodrumholidayresort.net/