Italië is voor velen een van de mooiste landen in Europa. De meest bijzondere plaats in Italië is misschien wel Venetië. De romantiek van alle kanalen, verborgen paden, kleurrijke en oude woonhuizen en onder andere de Gondola’s, geven deze mystieke stad een bijzonder en uniek karakter. Voor de lezers die graag nog een keer naar Venetië willen afreizen, staat hieronder een kleine reisgids. Hierin staan wat korte tips vermeld.

Waar verblijven

Venetië is een relatief dure stad. Heel veel is gericht op de toerisme en daar zijn de prijzen ook naar. Voor het uitkiezen van je accommodatie is het raadzaam om eens buiten het centrum te kijken. Dit heeft twee voordelen, enerzijds zijn de prijzen een stuk lager. Bovendien is het openbaar vervoer goed geregeld, waardoor je niet veel ongemakken hoeft te ervaren. Anderzijds scheelt het ook dat je niet alle bruggetjes op en neer hoeft en niet met je rolkoffer over alle klinkertjes. Op sites als Booking.com kan je prima je hotel uitzoeken of Hosteldeals wanneer je liever in een hostel verblijft.

Hoe jezelf te vervoeren

Venetië staat bekend om haar immense waterstelsel van kleine kanaaltjes, waarover allerlei gondela’s varen. Dus als je Venetië echt wil ervaren, is een tour door dit waterstelsel een enorme aanrader. Houd er wel rekening mee dat deze tours aan de prijzige kant kunnen zijn. Een tocht kost je al gauw € 80 of meer en in de avond betaal je makkelijk 15% meer.

Een vervoerspas is overigens een aanrader, zeker als je niet in het centrum verblijft. Naast dat je gedurende een bepaalde periode ongelimiteerd gebruik kunt maken van het openbaar vervoer, kan je ook gebruik maken van de veerboten die naar de eilanden varen of van de waterbussen die langs onder andere de Grand Canal varen. In het geval van Venetië krijg je met een dergelijke vervoerspas, dus zeker wel waar voor je geld.

To-do list voor Venetië

Je kan makkelijk urenlang ronddwalen in deze beeldschone stad. Dit is nog meer het geval wanneer je een liefhebber bent van fotografie. Vrijwel ieder plekje dat je bezoekt is een foto waard.

De belangrijkste attracties die je moet hebben gezien bij een bezoek aan Venetië, zijn:
– Piazza San Marco
– San Marco Basilica
– Rialtobrug over de Canal Grande.
– Santa Maria Assunta

Daarnaast is het ook echt aan te raden een bezoek te brengen aan de omliggende eilanden, zoals:
– Torcello eiland. In vergelijking tot andere delen van Venetië een soort van serene rust kan hangen.
– Burano eiland. Dit eiland heeft superleuke huisjes, die de grachten opfleuren met hun kleurrijke geveltjes.

Normaal gesproken zijn mijn blogs wat langer, maar ondanks dat hoop ik dat je mijn blog leuk vond en hopelijk zelfs tips uit haalt. Om het toch enigszins goed te maken, vind je hier een lekker lang en leuk artikel. Dit artikel zet uiteen hoeveel je minimaal nodig hebt voor een 7 daagse reis naar Amsterdam.

Groeten en Happy Travels,

Amanda