Ben je op zoek naar een nieuwe fundering voor je woning, bedrijf of iets dergelijks. Wij kunnen je daarmee helpen. We zijn gespecialiseerd in diverse funderingstechnieken die we aan de hand van jou aanvraag kunnen toepassen. Ons team denkt met je mee over de beste opties qua fundering maar ook wat het te besteden budget is en of er zaken zijn die je niet wil aanpassen. In dit artikel zal ik je meenemen in de techniek buispalen boren en hoe dit in zijn werking gaat. Ben je op zoek naar een andere funderingstechniek? Neem dan even een kijkje op onze site en wellicht vindt je datgene wat je zoekt.

 

Waarom buispalen boren?

Buispalen zijn over het algemeen lichter dan betonpalen. Dit is begrijpelijk omdat een buispaal hol is en een beton paal massief. Om uit een paal een buis te vormen moeten eerst de vorm van de buis uit de paal worden geboord. Als dit is gelukt hou je een holle lichte buis over die als fundering zal dienen. Als je deze buispalen heb verzameld kunnen ze de grond in. Normaal gesproken worden funderingspalen ook de grond in geslagen maar bij deze techniek is dat niet het geval. Zoals de naam al zegt worden de palen er niet in geslagen maar geboord. Het boren heeft een voordeel ten opzichte van het slaan namelijk dat de paal veel dieper de grond in kan. Een nadeel is wel dat bij boren een hoge trillingsniveau aanwezig waardoor de kan bestaat dat de ondergrond scheurt.
Voordat wij gaan boren in de fundering grond zullen wij altijd grondig onderzoek doen of het Ć¼berhaupt wel mogelijk is om te boren. Wanneer er twijfel is wordt het onderzoek met de opdrachtgever besproken en zullen we gezamenlijk kijken of we overstappen naar een andere techniek of een andere locatie.