De economie trekt de laatste jaren weer aan en dat is duidelijk te merken in de financiële sector. Het aantal vacatures blijft maar stijgen en dat is natuurlijk goed nieuws voor studenten die een opleiding volgen of net hebben afgerond in de financiële sector en die nu bij huis zitten of in een andere sector aan het werk zijn. De vacatures zijn te vinden op verschillende platformen zoals websites van bedrijven, vacaturewebsites en kranten.

Waar zijn de meeste financiële vacatures te vinden?

Er zijn natuurlijk vele vacaturewebsites op het internet te vinden. Op al die websites worden banen aangeboden voor in verschillende branches. De nationale vacaturebank heeft op dit moment 1249 financiële vacatures openstaan. Dit was een paar jaar geleden nauwelijks voor te stellen. Indeed heeft zelfs 2472 financiële vacatures beschikbaar en op Monsterboard staan meer dan 1000 vacatures. Kansen genoeg dus op een baan voor studenten met een financiële opleiding. Waar je 3 jaar geleden moest hopen dat je aan het werk kon gaan in de sector waar je voor had gestudeerd is het nu een zeer reële mogelijkheid geworden.

Welke banen vallen onder de financiële sector?

De financiële sector is heel erg breed dus er vallen verschillende banen onder deze branche. Je kan bijvoorbeeld aan het werk gaan als financieel administrateur of als all-round boekhouder. Het verschilt natuurlijk ook heel erg wat voor een diploma je hebt. Als je een opleiding op de universiteit hebt gevolgd en je bent Master Of Finance zal je eerder een hoge functie krijgen binnen een groot bedrijf zoals ABN-Amro of bij een multinational zoals Shell dan als je een MBO diploma hebt behaald. Uit onderzoek blijkt dat geslaagde bedrijfseconomen meestal na een maand of 3 een baan hebben gevonden. Andere beroepen in de financiële sector zijn bijvoorbeeld Accountant, Financieel Analist, Consultant en Financieel adviseur.

Bron: http://www.profilink.nl/vacatures/