Het vinden van een baan is nog niet zo eenvoudig. Er is genoeg aanbod aan werk, maar welke vacature past het beste bij jouw kwaliteiten, diploma’s, eisen en wensen? Wil je weten hoe je het beste naar werk kunt zoeken? Wij hebben de beste manier voor jou op een rijtje gezet. Voorkom dat je lang zonder werk zit aan de hand van de volgende tips.

Laat iedereen het weten

Het klinkt wellicht wat overdreven, maar hoe meer mensen weten dat je op zoek bent naar werk, des te groter jouw bereik is. In veel gevallen vinden mensen via via een perfecte baan. Wie weet kent jouw overbuurman wel een bedrijf waar ze nog iemand zoeken. Het is nooit verkeerd om mensen te laten weten dat je op zoek bent naar werk. Op deze manier kun je een stuk sneller een passende baan vinden. Degene die jou op de baan attendeert, kan direct een goed woordje voor je doen. Laat al jouw vrienden, familie en kennissen weten dat je op zoek bent naar werk en wie weet vinden zij wel jouw droombaan.

Vacatures zoeken

Zoek dagelijks naar vacatures. Zowel online als in kranten en tijdschriften. Iedere dag worden er duizenden vacatures geplaatst. Via grote vacaturesites kun je eenvoudig jouw zoekopdracht verfijnen. Zo kun je gericht naar een baan zoeken die past binnen al jouw eisen. Vul de gewenste reisafstand in, salaris, contractvorm en nog veel meer. Zoek bijvoorbeeld naar vacatures Middelharnis via grote vacaturesites. Naast de grote vacaturesites is het ook aan te raden om gericht binnen jouw gebied te zoeken naar vacaturesites. Zo zijn er aparte vacaturesites voor de bouw, de zorg en nog veel meer categorieën. Deze vacaturesites zoeken vaak een stuk gerichter naar personeel.

Uitzendbureau

Vind je het lastig om aan werk te komen? Laat je dan helpen door een uitzendbureau. Zij werken als het ware als tussenpersoon tussen werkgever en werknemer. Zij hebben genoeg vacatures Middelharnis die gevuld moeten worden. Een uitzendbureau gaat allereerst met jou in gesprek over jouw kwaliteiten en gewenste functies. Ook kunnen zij helpen om jouw CV te optimaliseren en geven ze coaching voor sollicitatiegesprekken. Na iedere sollicitatie kan er een terugkoppeling plaatsvinden. Ben je niet aangenomen? Dan krijgen ze ook feedback van het bedrijf. Zo kunnen ze jou helpen om de volgende keer er wel tussenuit te springen.

Open sollicitatie

Ken jij een bedrijf waar jij graag zou willen werken of is er een functie die perfect bij jou past, maar is er geen vacature beschikbaar? Wees dan niet bang om zelf het heft in handen te nemen. Contact het bedrijf dan middels een open sollicitatie. Schrijf een pakkende sollicitatiebrief waarin je verwoord waarom jij geschikt bent voor het bedrijf. Jouw motivatie en enthousiasme kan tot veel leiden. Wie weet wordt je wel uitgenodigd voor een gesprek. Ook kun je in een later stadium alsnog gecontacteerd worden wanneer er een vacature beschikbaar is. Het spreekwoord: “initiatief loont”, gaat echt op in deze situatie.