Het komst steeds vaker voor dat wanneer mensen voor een langere tijd in een huis wonen, zij het enkele glas waar hun huis over beschikt graag willen vervangen. Een oorzaak hiervan is in veel gevallen dat de energieprijzen de afgelopen jaren blijven stagen. Het is mogelijk om het glas zelf te laten vervangen, al wordt het in veel gevallen toch aangeraden om het glas door een expert te laten vervangen. Op deze manier ben je namelijk in staat om het glas op maat te laten maken en weet je zeker dat het professioneel wordt geplaatst. In sommige gevallen zijn bijvoorbeeld de kozijnen niet meer goed en moeten deze ook worden vervangen.

Dubbel glas op maat

Het is al geruime tijd mogelijk om je enkel glas op maat te vervangen voor dubbel glas. Helaas hangen er wel meer kosten aan het feit dat het glas op maat moet worden uitgesneden. Dit is natuurlijk logisch aangezien de afmetingen handmatig in de snijmachine moeten worden ingevuld. Bij glas met standaard afmetingen, hoeft dit niet te gebeuren. Denk daarom altijd goed na of het wel echt nodig is om glas op maat te laten snijden, of dat je de extra kosten het er voor over hebt.

Voordelen dubbel glas

Zoals het woord al omschrijft bestaat dubbel glas uit twee glazen platen. Tussen de glazen platen zit een ruimte gevuld met lucht. Deze ruimte zorgt er voor dat het glas goed isoleert. Op deze manier zorgt het glas er voor dat je huis de warmte beter binnenhoudt maar ook dat het in de zomer beter koel blijft in huis. Sinds kort is er ook een nieuwe vorm van dubbel glas beschikbaar. Hierbij zijn er drie glasplaten tegen elkaar gedrukt en zijn er twee isoleerruimte. Dit glas isoleert dus nog beter. Helaas is dit glas wel erg zwaar en voor de meeste kozijnen niet geschikt.