Alle duurzame gebruiksgoederen moeten van tijd tot tijd gekeurd worden. Denk hierbij aan de APK van een auto, waarbij je zeker weet dat je auto weer veilig de weg op kan. Hoewel je er misschien niet snel aan zal denken, is dit ook nodig bij kades. Er zijn hierin geen specifieke eisen voor wanneer je dit zou moeten doen, zoals dit bij een auto wel het geval is. Toch heeft het regelmatig uitvoeren van een kade inspectie een aantal voordelen.

Een kade inspectie zorgt voor vertrouwen

Er zijn veel mensen gebaat bij de veiligheid van een kade. Allereerst natuurlijk de werknemers van je eigen bedrijf, die dagelijks hun werk uitvoeren op en rondom de kade. Daarnaast zijn natuurlijk ook de aanmerende boten hierbij gebaat, omdat er anders schade aan de boten kan ontstaan. Als je er als werkgever of bedrijfseigenaar voor wil zorgen dat je werknemers met vertrouwen aan het werk gaan, kan je een kade inspectie laten uitvoeren. Hiermee laat je niet alleen zien dat hun werkplek veilig is, maar je geeft ook een signaal af. Je laat namelijk zien dat je als werkgever waarde hecht aan de veiligheid van de werknemers.

Je bespaart flink in de kosten

Natuurlijk kost een kade inspectie ook geld. Zeker wanneer je een inspectie periodiek laat uitvoeren, gaat dit een flinke kostenpost zijn. Wat echter het grote voordeel is, is dat je mankementen aan je kade tijdig opspoort. Vaak komen dit soort mankementen pas aan het licht als het eigenlijk al te laat is. In dat geval kan het zo zijn dat er al een hele nieuwe kade moet worden aangelegd. Bij de uitvoer van een kade inspectie, heb je nog de mogelijkheid om je huidige kade te repareren. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Hoewel het dus in eerste instantie misschien duurder is, zal je onder de streep altijd goedkoper uit zijn. En dat is waar het voor iedere ondernemer uiteindelijk om draait, toch?