Wil je een nieuwe fiets? Dan heb je twee keuzes! Je kan kopen, zoals iedereen, of slimmer zijn en leasen. Niet iedereen weet wat fietsleasing is. En dat terwijl leasen voor zoveel mensen de beste keus is! Als je een fiets leaset ben je namelijk altijd verzekerd tegen schade en diefstal en als je pech onderweg hebt, is dat ook meeverzekerd. Met een leasefiets rijd je dus altijd zorgeloos!

Wat zijn de voordelen dan?

Een auto leasen is vergelijkbaar met fietsleasing. Je betaalt een vast bedrag per maand, waardoor je je fiets mag gebruiken. Het bedrag bevat standaardonderhoud, en diefstal-/schadeverzekering. Je kan dus zorgeloos je fiets parkeren zonder dat je bang hoeft te zijn voor diefstal. Wordt je fiets onverhoopt toch gestolen, geen nood! Je bent prima verzekerd! Ook mensen die van fietsvakanties houden, hebben veel aan fietsleasing. De verzekering dekt namelijk pechhulp in alle Europese landen. Ga dus lekker fietsen zonder je zorgen te maken over een kapotte ketting, niet schakelende versnelling of lekke band! Je hebt nooit onverwachte kosten omdat je van tevoren een maandbedrag afspreekt.

Zou fietsleasing wat voor mij zijn?

Fietsleasing werkt voor veel mensen ideaal. Weet wel dat fietsleasing niet voor iedereen even geschikt is. Omdat je een leasefiets niet koopt, is deze niet jouw persoonlijk eigendom. Is je leasecontract afgelopen of beëindigd? Dan moet je de fiets weer inleveren. Als je een nieuwe fiets koopt, is dat natuurlijk heel anders. Dan bepaal je zelf wat je ermee doet als je de fiets niet meer gebruikt. Fietsleasing geeft je die vrijheid niet. Je maandbedrag is vaak lager als je een fiets op afbetaling koopt, dan wanneer je er eentje leaset. Voor dit hogere bedrag rijd je je nieuwe fiets wel zorgenvrij. Ben jij enthousiast over fietsleasing? Lees meer door te klikken op de linkjes in dit blog!