Wat is de beste zwembril?

Een vraag die mij de laatste tijd vaak gesteld wordt is, wat is nou de beste zwembril? Is het een bril die waterdicht is? Is het een zwembril die je ogen het beste beschermd? Of moet de zwembril voornamelijk lekker en comfortabel zitten? Je kan je afvragen of er zoiets bestaat als de beste zwembril. ‘Beste’ is een zeer subjectieve term, zeker voor een product als een zwembrilletje. Ieder hoofd is uniek en daarom bevalt de ene zwembril beter dan de andere voor Jan, maar zo is de andere beter geschikt voor Piet.

Bestaat de beste zwembril?

Uiteraard bestaat de beste zwembril. Enige lastige punt hierbij is echter, er is geen antwoord op de vraag; “wat is de beste zwembril?” Deze vraag is namelijk afhankelijk van de persoon die de vraag stelde. Je zou als antwoord kunnen geven, ‘de ZOGGS Predator Flex Reactor is de beste zwembril’. Meekleurende glazen, zodat je onder alle weersomstandigheden uitstekend zicht hebt, en je ogen optimaal beschermt zijn. Bovendien zijn de glazen geïmpregneerd, waardoor beslagen glazen tot de geschiedenis behoren. Een fantastische bril, met een zachte silicone afsluiting voor de ideale pasvorm. Maar is de ZOGGS Predator Flex Reactor dan ook meteen het beste zwembrilletje voor iedereen?

Zoveel meningen, zoveel zwembrilletjes

Ik kan me namelijk prima voorstellen dat iemand de prijs van de ZOGGS Predator Flex Reactor, ondanks al haar kwaliteiten, veel te hoog vindt. En dat diezelfde persoon als antwoord op de vraag ‘wat is het beste zwembrilletje’ een antwoord verwacht als; ‘ja die rode van de Hema’. Voor die personen, die eens in het jaar een zwembrilletje gebruiken in het zwembad van het hotel waar ze verblijven, is de ZOGGS Predator Flex Reactor niet de beste zwembril. Voor iedereen is er een beste zwembril. Echter verschilt deze nog wel eens per persoon. En ook voor die personen die normaal gesproken de rode van de Hema kopen, zijn er stukken betere (en ook voor hen de beste) zwembrilletjes te vinden. Ik zou aanraden om eens te kijken op Zwembrilletjes.eu, een ruim assortiment, met allerlei in potentie beste zwembrillen.