In de afgelopen jaren heeft de transportfiets een ware vlucht genomen. In de stad zie je ze dagelijks langsfietsen en in elke fietsenstalling staan er tientallen op elkaar gepakt. Niet altijd even handig, want een transportfiets neemt een tikkeltje meer ruimte in dan de reguliere fiets. Gelukkig wegen de voordelen van de transportfiets ruim op tegen dit nadeel. Met een transportfiets heb je extra veel ruimte op de fiets om je spullen mee te nemen. Fietsen met een rugtas was nooit mijn favoriete hobby. Altijd maar weer op bestemming aankomen met een bezwete rug. Dit type fiets heeft daar verandering in gebracht.

Beste transportfiets

Een goede transportfiets moet aan een aantal eisen voldoen om tot de beste transportfiets uitgekozen te kunnen worden. Ten eerste is een stevig frame belangrijk. Een stijf frame zorgt er voor dat je lekker veel kracht kan zetten bij het fietsen. Ook een aantal versnellingen is altijd handig om te hebben. Voor een comfortabel ritje is drie versnellingen toch wel het minimum. Uiteraard is de krat of mand het meest belangrijke onderdeel van de fiets. Het is belangrijk dat deze bij het sturen niet tegenwerkt. Ook is het belangrijk dat de mand of krat goed weerbestendig is. Vooral bij een mand van riet is dit van uiterst belang.

De beste transportfietsen van 2020

Ook in 2015 zijn er weer een heel aantal nieuwe transportfietsen door de fietsleveranciers uitgebracht. Kijk eens op Transport-fiets.nl voor een overzicht van de beste transportfietsen van 2020. De lijst bevat fietsen van diverse merken, waaronder Gazelle, Batavus, Sparta en Cortina. Alle grote merken hebben wel een fiets in de topcategorie met beste transportfietsen. Doe er je voordeel mee en wacht niet langer. 2015 wordt echt jaar jaar waarin je niet meer zonder transportfiets kan. De klassieke transportfiets met rieten mand wordt echt weer een topper.