Wat doet een bouwadviesbureau?

Gefeliciteerd! Je hebt jouw eigen droomwoning gevonden. Je kan niet wachten om jouw nieuwe huis om te toveren tot jouw droompaleisje. Toch is het handig om eerst deskundig bouwadvies in te winnen. Je komt dan niet voor verrassingen te staan. Bijvoorbeeld over budgetten. Maar wat doet een bouwadviesbureau eigenlijk? En wat kan een bouwadviesbureau voor jou betekenen? Je leest het in deze blog!

Bouwkundige keuringen

Een bouwkundige keuring is aan te bevelen bij de aan- of verkoop van jouw woning. Je krijgt een zeer uitgebreid bouwkundig rapport in handen. Maar wat kan jij hiermee? De woning wordt volledig gecheckt. Geen ruimte wordt vergeten! Zo weet jij precies waar je aan toe bent. Deze keuring is van wezenlijk belang voordat je begint aan een verbouwing.

Onderzoek en bouwadvies

Worden er bouwfouten of schades geconstateerd? Dan kan dit veel problemen met zich meebrengen. Een bouwadviesbureau kan jou helpen met de bemiddeling van bouwgeschillen. Een onafhankelijke deskundige zal jou helpen bij juridische procedures. Dit zijn vaak ingewikkelde zaken. Je krijgt alles duidelijk op papier. De afspraken zorgen voor lagere kosten en minder tijdverlies. Wel zo fijn toch?

Bouwen & verbouwen

De klusser in jou komt naar boven. Je wilt graag aan de slag gaan. Maar dit kan niet voordat alle bouwaanvragen en vergunningen zijn goedgekeurd. Hoe sneller dit wordt goedgekeurd, hoe eerder je kan klussen. Een bouwadviesbureau zorgt o.a. voor het tekenwerk, bouwaanvragen en de omgevingsvergunningen.

Bouwbegeleiding

Als alles vergunningen etc. rond zijn, kan er worden gestart met de bouw. Maar ook in deze fase is het belangrijk om nauw te blijven samenwerken met een bouwadviesbureau. Zij bewaken niet alleen de bouwkosten, maar coördineren ook het gehele project. De uitvoeringsplannen worden eveneens nageleefd.

Boers Advies zorgt ervoor dat alle bouwstenen die je nodig hebt voor een succesvol project naadloos op elkaar aansluiten. Zij kunnen jou voorzien van een bouwadvies over tal van onderwerpen!