Hebben jullie een kinderwens? Het klinkt misschien vreemd, maar dan kan je nu ook al terecht bij een verloskundigen. Valkenburg en omstreken heeft een aantal verloskundige praktijken die een kinderwens spreekuur houden. Je kan bij hen terecht met vragen over gezond zwanger worden en zij geven je hier tips voor.

 

Gezond zwanger worden

De verloskundigen Valkenburg weet alles over de zwangerschap, maar ook veel over de periode voor de bevruchting. Om het kindje goed en gezond te kunnen laten volgroeien, is het van belang dat er al voor de bevruchting een goed leefklimaat wordt gecreëerd voor de baby. Wist je bijvoorbeeld dat een embrio niet goed kan hechten als er te weinig zuurstoftoevoer in het bloed van de moeder zit. Dit kan veroorzaakt worden door roken. Het is dus belangrijk om je goed voor te bereiden op een eventuele zwangerschap. In het kinderwens spreekuur geeft de verloskundigen Valkenburg jou persoonlijk advies over zwanger worden en gezond leven.

 

Voorbereiding gesprek

Om de verloskundigen Valkenburg alle benodigde informatie te geven, kan je vooraf al enige voorbereiding doen. Denk bijvoorbeeld na over mogelijke erfelijke aandoeningen die in de familie zitten. Mocht dit namelijk zo zijn, dan kan de verloskundigen Valkenburg jou vanaf de eerste weken van een mogelijke zwangerschap al op de voet volgen. Dit alles om de gezondheid van jou en je kindje optimaal te bevorderen. Vul van tevoren ook alvast de vragenlijst in op Zwangerwijzer. Mocht de verloskundige in het kinderwens spreekuur een risicofactor ontdekken, dan kan je doorgestuurd worden naar een huisarts, gynaecoloog of specialist.

 

Verloskundigen Valkenburg Puur Verloskunde staat altijd voor jou klaar met al jouw vragen. Het gaat er om dat jij en je kindje allebei gezond groeien tijdens de zwangerschap, waar zij jou optimaal in willen steunen en begeleiden. Als de kinderwens groot is, of je goed voorbereidt wilt zijn om de zwangerschap, neem dan contact op