Elk jaar gaan mensen op vakantie en bij een vakantie hoort natuurlijk een hotel. Wanneer je op zoek bent naar een hotel is het wel verstandig om voldoende opties open te houden en te boeken via de juiste kanalen. Veel mensen boeken namelijk het liefst via websites als booking.com, zoover.nl en dergelijke vergelijkingswebsites. Dit is ook niet zo gek want dit soort websites hebben vaak een enorm bereik en dat zorgt ervoor dat je bij een online zoektocht al snel bij dit soort partijen uitkomt. Toch is dat niet altijd de meest verstandige keuze. Een hotel moet namelijk een bepaalt deel van de marge afstaan aan een vergelijkingswebsite. Dit kan ervoor zorgen dat jij niet alle extraatjes krijgt die je misschien wel verdient. Een boeking via een vergelijkingssite is voor een hotel website gewoon kostbaar.

Extraatjes op de eigen website

Niet alle hotels doen hieraan mee, terwijl ze dit maar beter wel kunnen doen. Ik weet echter wel zeker dat een hotel open staat voor de optie om korting te geven wanneer je belooft om via hun website te boeken. Dit hotel Hilversum biedt nu bijvoorbeeld 20 procent korting op het ontbijt wanneer je boekt via hun website. Een betere manier om je vakantie te beginnen dan met een extraatje kan ik me niet voorstellen.

Kijk naar reviews

Een hotel heeft vaak prachtige foto’s en verhalen. Dit is echter allemaal content die het hotel zonder fact check op verschillende websites kan plaatsen. Een goede en valide manier om ervoor te zorgen dat je beter inzicht krijgt in de kwaliteit van je hotel is door middel van reviews. Reviews van gasten zijn vaak meer waard dan duizend letters geschreven door het hotel zelf. Kies dus altijd voor een hotel met de allerbeste reviews op punten die jij van belang vindt.

Fijne vakantie!

Ik wens je een ontzettend fijne vakantie. Ik weet echter zeker dat dit zonder moeite gaat lukken met deze goede start en gratis extraatjes!