Zoldertrappen zijn er in allerlei verschillende vormen en maten. In dit artikel hebben we het specifiek over de keylite zoldertrap. De keylite zoldertrap heeft een aantal unieke eigenschappen die de andere zoldertrappen niet hebben. Uiteraard zijn er ook eigenschappen die de keylite niet heeft en de andere wel. Wie en hoe je de zolder betreedt kan met behulp van verschillende soorten trappen. Vooral de vraag ‘wie je zolder betreedt’ is opvallend want hoe kan een trap ervoor zorgen hoe een bepaald persoon de zolder kan bereiken. We leggen dit verder in dit artikel uit.

Kenmerken van een keylite

De keylite heeft een hele special eigenschap ten opzichte van de andere zoldertrappen. De keylite trap is namelijk afneembaar en kan ergens anders worden opgeborgen. Dit kan je bijvoorbeeld doen wanneer er waardevolle spullen op zolder zijn opgeslagen. Het voordeel dat je de trap kan afnemen is dat je altijd een extra ladder in huis heb en niet iedereen zomaar op de zolder kan komen. De meeste kiezen ook voor een keylite trap wanneer er aan het luik niet genoeg ruimte is om een zoldertrap te bevestigen. Daarnaast zijn de keylite trappen in 3- en 4-delige uitvoering aan te schaffen.

Monteren van keylite

Als je de keylite zoldertrap besteld en kiest om hem zelf te monteren krijgt je het volledige pakket van de trap toegestuurd. Hier zit een montageplaat bij, bevestigingsbeugels, antislipdoppen, antislip treden en een trekhaak om het luik naar beneden te halen. Het monteren kan ook worden gedaan door een van onze medewerkers. Het monteren is in een oogwenk gebeurt en je betaalt maar een kleine bijdrage hiervoor. Scheelt voor jou weer wat klussen. Interesse gekregen in een keylite zoldertrap of wil je nog meer informatie? Bezoek dan onze website of neem contact met ons op via het contactformulier op onze website