Wil je je Engels verbeteren en een Cambridge Engels cursus volgen in het buitenland, maar voel je je meer aangetrokken tot Londen, Oxford of het Schotse Edinburgh, dan is dat geen probleem. Cambridge cursussen en examens worden in vele steden aangeboden.

Cambridge cursus Engels

Taleninstituten bieden lesprogramma’s aan variërend van 6 tot 12 weken. Er wordt gedoceerd in lezen, schrijven, spreken en luisteren en deze onderdelen worden ook getoetst bij het examen. Er zijn cursussen op drie niveau’s. Voor het eerste niveau, het FCE (First Certificate in English) heb je een basiskennis van het Engels nodig. Je kunt gesprekken voeren, de televisie en radio volgen en teksten begrijpen over verschillende onderwerpen. Is je niveau hoger, dan kun je instromen in een cursus op een hoger niveau. Als je slaagt voor je examen, ga je huiswaarts met een internationaal erkend certificaat op zak.

In welke plaats wil je studeren?

Studeren in het buitenland betekent ook het land leren kennen en verblijven op een plek waar je je thuis voelt. Je kunt kiezen voor de drukke wereldstad Londen met theaters, veel cultuur en grote winkelstraten. Zon, strand en sportieve activiteiten vind je in de badplaats Brighton. Oxford is een typische studentenstad met leuke middeleeuwse straatjes en in Edinburgh maak je kennis met de Schotse en Keltische cultuur en natuurlijk de Schotse Hooglanden. Dublin in Ierland behoort ook tot de mogelijkheden, speciaal voor liefhebbers van de Ierse pubs en de ruige natuur. Hou je erg van de zon en de middellandse zee, dan kun je ook in Malta gaan studeren voor je Cambridge examen.
Talenscholen zijn te vinden in nog meer steden dan hier genoemd en als je drie maanden op reis gaat, is het zeker de moeite waard om op zoek te gaan naar een plek die bij je past.