Wanneer het lente begint te worden, zie je veel vaker jongeren op een brommer of scooter rijden. Dit geeft hen een ongelooflijk gevoel en voornamelijk een gevoel van vrijheid. Wanneer jij 16 jaar bent geworden, mag jij wettelijk gezien beginnen met het behalen van je brommer rijbewijs. Denk hier altijd wel goed over na. Bespreek het altijd met je ouders en vraag naar de mening van hen, zodat je weet dat zij achter je staan of niet. Vervolgens is het belangrijk om na te gaan of het wel mogelijk is voor je om je brommer rijbewijs te halen. Dit rijbewijs is nog een soort klein rijbewijs, maar het kost wel een hoop geld. Dit geld moet je hebben en dit geld moet je er ook voor overhebben.

Hoe vind ik een goede rijschool?

Wanneer je hebt besloten om je brommer rijbewijs te halen, is het verstandig om met je ouders te zoeken naar een betrouwbare rijschool. Een rijschool waar jij en je ouders je op je gemak voelen. Wanneer je ook hier hulp bij nodig hebt, kun je altijd luisteren naar de meningen van bekenden die hun rijbewijs hebben behaald. Zij zullen je vertellen uit eigen ervaring wat zij van de rijschool vonden en wat zij jou aanraden om te doen. Ook kun je verschillende meningen op  het internet vinden over de desbetreffende rijschool. Hier kun je ook een hoop informatie uithalen.

 

En wat komt er dan?

Als je een rijschool hebt gevonden waar je graag wilt gaan lessen, zal je je eerst moeten inschrijven. Als zij plek hebben voor jou kan je beginnen met het behalen van je theorie. Deze moet je namelijk al hebben voordat je überhaupt op een brommer stapt. Wanneer het theorie is behaald, kan je gaan beginnen met het verkennen van de brommer. Dit duurt echter maar een dag, want daarna ga je al meteen het praktijkexamen afleggen.